Æg

Æg er et alsidigt råvareemne i madkundskab. Her finder du materialer, der giver eleverne mulighed for at undersøge, eksperimentere og arbejde praktisk med æg – fra næringsindhold og produktion til madlavning og små forsøg i køkkenet.

Se materialerne her 

Hønen og ægget

Æg - en powerfood

Æg i køkkenet

Æggelab - æggets madtekniske egenskaber

 

Tomat 

Med læremidlet "Stilken, bøffen og blommen" får eleverne mulighed for at gå på opdagelse i tomatens verden – de undersøger tomaten, smager på den og bruger den i forskellige retter

Se materialerne her 

Lærervejledning

Elevmateriale

Supplerende elevmateriale

Færdigheds- og vidensmål

 

Krydderurter 

Med udgangspunkt i seks forskellige krydderurter inviteres eleverne til at udforske, hvordan persille, purløg, karse, basilikum, rosmarin og mynte kan sætte smag på alt fra dips og pesto til hovedretter og salater. Undervejs arbejder eleverne med duft, smag og madkultur

Se materialerne her

Lærervejledning

Elevmateriale

Supplerende elevmateriale

Færdigheds- og vidensmål

 

Grøntsager og frugt

Med læremidlet "Grøntsager og frugt – wow..." får eleverne mulighed for at udforske frugt og grøntsager i alle dagens måltider. De arbejder med smag, farver og sæson, og får inspiration til at bruge frugt og grønt i salater, snacks og retter – og opdager, hvordan det gør maden både sund og spændende.

Se materialerne her 

Lærervejledning

Elevmateriale

Opskrifter

Andre materialer, der omhandler madkundskab

Måske er du også interesseret i