Undervisningsmateriale
Madkundskab - læremidler om råvarer
Æg, tomater, krydderurter og frugt/grøntsager. Vi har samlet fire materialer, der inspirerer til at undersøge, eksperimentere og arbejde praktisk med centrale råvarer. Alle materialer er egnede til brug i faget madkundskab.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Madkundskab
Æg
Æg er et alsidigt råvareemne i madkundskab. Her finder du materialer, der giver eleverne mulighed for at undersøge, eksperimentere og arbejde praktisk med æg – fra næringsindhold og produktion til madlavning og små forsøg i køkkenet.
Se materialerne her
Æggelab - æggets madtekniske egenskaber
Tomat
Med læremidlet "Stilken, bøffen og blommen" får eleverne mulighed for at gå på opdagelse i tomatens verden – de undersøger tomaten, smager på den og bruger den i forskellige retter
Se materialerne her
Krydderurter
Med udgangspunkt i seks forskellige krydderurter inviteres eleverne til at udforske, hvordan persille, purløg, karse, basilikum, rosmarin og mynte kan sætte smag på alt fra dips og pesto til hovedretter og salater. Undervejs arbejder eleverne med duft, smag og madkultur
Se materialerne her
Grøntsager og frugt
Med læremidlet "Grøntsager og frugt – wow..." får eleverne mulighed for at udforske frugt og grøntsager i alle dagens måltider. De arbejder med smag, farver og sæson, og får inspiration til at bruge frugt og grønt i salater, snacks og retter – og opdager, hvordan det gør maden både sund og spændende.
Se materialerne her
Andre materialer, der omhandler madkundskab
Koen og mælken
Hvor mange maver har en ko? Hvor meget mælk giver den? Og hvordan laver man ost? Koen og mælken er et hæfte om køer og mælk, som i ord og billeder fortæller om koens oprindelse, liv og adfærd. Mælkens vej fra ko til mejeri til køledisk er også beskrevet.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Køer og mælk
Natur/teknologi
Madkundskab
Æg og kyllinger
Hvor kommer de æg og kyllinger fra, som vi kan købe i det lokale supermarked? Hvad sker der på rugeriet, på slagteriet, hos landmanden? Æg og kyllinger giver elever i 3.-6. klasse et indblik i den del af dansk landbrug, der handler om produktionen af høns, æg og kyllinger.
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Madkundskab
Natur/teknologi
Griseliv og grisekød
Hæftet Griseliv og grisekød fortæller i ord og billeder om grisens oprindelse, udvikling, liv og adfærd. Materialet henvender sig primært til mellemtrinnet og faget natur/teknologi. Det lægger op til emnearbejde med fokus på landbrug, og kan med fordel kombineres med et gårdbesøg.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Madkundskab
Natur/teknologi
Grise
Økologi - Hvad er det?
Hvad er et økologisk landbrug? Hvornår går de økologiske køer på græs? Hvor kommer økologisk mel fra? Og hvad er forskellen på økologisk og konventionelt landbrug? Det er nogle af de spørgsmål, som dine elever kan få svar på i Økologi - hvad er det?
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Økologi
Madkundskab
Natur/teknologi
Madlavning med omtanke
Madlavning med omtanke har fokus på de gode hygiejnevaner. Det kan bruges i faget madkundskab som et bredt undervisningsmateriale fyldt med opgaver, aktiviteter, spil, forsøg og opskrifter.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
Madkundskab
Økologi - fra jord til bord
Økologi – fra jord til bord er et læremiddel, der består af opskriftshæfte, fem små film og fem elevark, der giver mulighed for at lave undervisningsforløb i madkundskab med udgangspunkt i økologisk fødevareproduktion.
5. klasse
6. klasse
Madkundskab
Økologi
Madkundskab - Opskrifter
Vi har samlet læremidler, der har fokus på elevernes arbejde i køkkenet. Her er elevopgaver, der inspirerer til kreativitet og eksperimenter i faget madkundskab. Eleverne opfordres til at udforske teknikker, lege med smage og udvikle egne retter.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Madkundskab
Måske er du også interesseret i
Kom på gårdbesøg
Hej lærer. Tag din klasse med på gårdbesøg. Ordningen er skræddersyet til skoler og gratis at bruge. Find et landbrug lige her.
Læs mere om Kom på gårdbesøg
Temaer
Ofte har vi flere læremidler, filmklip, elevopgaver mv. om samme emne. Til jer der har fokus på et særligt tema...
Læs mere om Temaer
Praktisk om gårdbesøg
Her finder du en række praktiske informationer om gårdbesøg. Både for dig, der er vært for skoler og dig, der skal på gårdbesøg med en klasse.
Læs mere om Praktisk om gårdbesøg