Undervisningsmateriale
Madkundskab - Opskrifter
Vi har samlet læremidler, der har fokus på elevernes arbejde i køkkenet. Her er elevopgaver, der inspirerer til kreativitet og eksperimenter i faget madkundskab. Eleverne opfordres til at udforske teknikker, lege med smage og udvikle egne retter.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Madkundskab
7 opskrifter med kødsovs
Med udgangspunkt i syv forskellige opskrifter inviteres eleverne til at udforske, hvordan kødsovs kan forvandles til alt fra lasagne og pizza til pitabrød og tortillas. Undervejs arbejder eleverne med smag, teknikker og måltidets sammensætning – og får mulighed for at eksperimentere, sammenligne og udvikle deres egne varianter af kødsovs.
Se materialet her
Fra Vesterbro og hele verden
Dette hæfte er resultatet af et forløb, hvor 12 børn har arbejdet med deres yndlingsretter. Retterne er forskellige i både type og sværhedsgrad, men fælles for dem er, at det er mad, familierne ofte laver hjemme.
Se materialet her
Fra Vesterbro & hele verden - børnenes egne opskrifter
Mørt og ikke tørt
Materialet “Mørt og ikke tørt” består af lærervejledning, basisark, temaark og PowerPoint-præsentationer. Her får du både fakta, elevopgaver, stegeøvelser og opskrifter, der gør det nemt at arbejde med korrekt stegning af kød, køkkenhygiejne, smag og kødets rolle i en sund kost.
Temaark
Andre materialer, der omhandler madkundskab
Koen og mælken
Hvor mange maver har en ko? Hvor meget mælk giver den? Og hvordan laver man ost? Koen og mælken er et hæfte om køer og mælk, som i ord og billeder fortæller om koens oprindelse, liv og adfærd. Mælkens vej fra ko til mejeri til køledisk er også beskrevet.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Køer og mælk
Natur/teknologi
Madkundskab
Æg og kyllinger
Hvor kommer de æg og kyllinger fra, som vi kan købe i det lokale supermarked? Hvad sker der på rugeriet, på slagteriet, hos landmanden? Æg og kyllinger giver elever i 3.-6. klasse et indblik i den del af dansk landbrug, der handler om produktionen af høns, æg og kyllinger.
3. klasse
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Madkundskab
Natur/teknologi
Griseliv og grisekød
Hæftet Griseliv og grisekød fortæller i ord og billeder om grisens oprindelse, udvikling, liv og adfærd. Materialet henvender sig primært til mellemtrinnet og faget natur/teknologi. Det lægger op til emnearbejde med fokus på landbrug, og kan med fordel kombineres med et gårdbesøg.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Madkundskab
Natur/teknologi
Grise
Økologi - Hvad er det?
Hvad er et økologisk landbrug? Hvornår går de økologiske køer på græs? Hvor kommer økologisk mel fra? Og hvad er forskellen på økologisk og konventionelt landbrug? Det er nogle af de spørgsmål, som dine elever kan få svar på i Økologi - hvad er det?
4. klasse
5. klasse
6. klasse
Økologi
Madkundskab
Natur/teknologi
Madlavning med omtanke
Madlavning med omtanke har fokus på de gode hygiejnevaner. Det kan bruges i faget madkundskab som et bredt undervisningsmateriale fyldt med opgaver, aktiviteter, spil, forsøg og opskrifter.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
Madkundskab
Økologi - fra jord til bord
Økologi – fra jord til bord er et læremiddel, der består af opskriftshæfte, fem små film og fem elevark, der giver mulighed for at lave undervisningsforløb i madkundskab med udgangspunkt i økologisk fødevareproduktion.
5. klasse
6. klasse
Madkundskab
Økologi
Madkundskab - læremidler om råvarer
Æg, tomater, krydderurter og frugt/grøntsager. Vi har samlet fire materialer, der inspirerer til at undersøge, eksperimentere og arbejde praktisk med centrale råvarer. Alle materialer er egnede til brug i faget madkundskab.
4. klasse
5. klasse
6. klasse
7. klasse
8. klasse
9. klasse
10. klasse
Madkundskab
Måske er du også interesseret i
Kom på gårdbesøg
Hej lærer. Tag din klasse med på gårdbesøg. Ordningen er skræddersyet til skoler og gratis at bruge. Find et landbrug lige her.
Læs mere om Kom på gårdbesøg
Temaer
Ofte har vi flere læremidler, filmklip, elevopgaver mv. om samme emne. Til jer der har fokus på et særligt tema...
Læs mere om Temaer
Praktisk om gårdbesøg
Her finder du en række praktiske informationer om gårdbesøg. Både for dig, der er vært for skoler og dig, der skal på gårdbesøg med en klasse.
Læs mere om Praktisk om gårdbesøg