×
Menu

Stakildgaard, Skals


Velkommen til Stakildgård

Her bor Jakob og Nita sammen med deres tre børn; Katrine, Louise og Mads. Jakob og Nita står for det daglige arbejde på gården sammen med en fodermester.

Landmanden

"Vi hedder Jakob og Nita. Vi har boet på gården siden 2006. Det første år var vi ansatte hos Jakobs onkel. Året efter gik vi i samarbejde med ham. I 2010 har vi købt hele gården selv. Vi kan godt lide at arbejde med landbruget og dyrene, da det giver mange udfordringer i det daglige. Derudover er det fint for familien at det meste arbejde foregår derhjemme."

Dyrene og markerne

Der er næsten 400 røde malkekøer på gården, som producerer mælk til Arla. Herudover er der næsten lige så mange kalve og kvier. I gennemsnit giver hver ko cirka 30 liter mælk om dagen. Udover køerne og ungdyrene er der også hunde og katte på gården.

Der hører 140 hektar jord til gården. Det er næsten det samme som 280 fodboldbaner. Meget af jorden dyrkes med majs og græs, der høstes og ensileres til foder til køerne. Derudover er der græsmarker til afgræsning af køer, kvier og kalve.

Transport

Det er muligt at komme hertil med offentlig transport. Nærmeste stoppested ligger 500 m herfra. Der går bus fra Skals til Skingstrup. Himmerlandsstien kan også benyttes. Det tager 10 minutter at cykle fra Skals til gården.

Skoler i Silkeborg eller Viborg Kommune kan søge om tilskud på max 1000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Lise Jensen, Landboforeningen Midtjylland, på tlf. 3050 0636 eller mail lje@lmo.dk.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Jakob Gade på 21299014 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Jakob Gade
Lyngvej 6
Skringstrup
8832 Skals

Nærmeste off. transport

500 m

Rejseplan