×
Menu

Gyvelborg, Nørre Snede


Velkommen til Gyvelborg

Her på gården bor Jellemien og Willem. De driver sammen en økologisk produktion af mælk og kød. Jellemien og Willem stammer fra Holland, men kom til Danmark i 1992. "Det var et stort spring at starte en gård op i et andet land, men vi har aldrig fortrudt", fortæller ægteparret. Jellemien og Willem driver gården med hjælp fra to ansatte.

Dyrene og markerne

Der er 150 malkekøer og ca. 200 ungdyr (kalve og kvier) på gården. De er alle jerseykøer. Køerne leverer mælk til Thise Mejeri, som henter mælken hver dag. Ægteparret har også et antal stude, som de feder op. Kødet bliver solgt i gårdbutikken, hvor de sælger produkter fra egen produktion og andre lokale producenter. I kan også møde kaniner, katte, marsvin og hund på gården.

Udover arbejdet i stalden driver Jellemien og Willem 190 hektar jord. Det er næsten det samme som 380 fodboldbaner. På markerne dyrker de forskellige slags korn og græs. Jellemien og Willem er også begyndt at etablere marker med proteinafgrøder. Målet er, at de fra 2023 vil fodre dyrene med 100% dansk foder, som bl.a. vil være ærter, lupiner og hestebønner. 

Mange gæster på gården

Jellemien og Willem inviterer gerne inden for på deres økologiske bedrift. De nyder det! Og det kan gæsterne mærke, for mange af dem kommer igen.

"Vi synes, at det er vigtigt at være åben over for samfundet. Vi vil gerne give forbrugeren mulighed for at kigge med bag kulissen på en økologisk mælkebedrift. Så ved de, hvad der sker med mælken, inden den står på deres bord i en mælkekarton," siger Jellemien og Willem.

Ægteparret har etableret en campingplads på gården, hvor gæster kan slå sig ned og følge med i hverdagen på gården. Gæsterne kan være med til at hente køer hjem fra marken, hjælpe med at fodre dem m.m.

Se mere om Gyvelborg her.

Transport

Har I brug for transport i forbindelse med gårdbesøget? Bustransporten betales af  Østjysk Landboforening. Kontakt Jørgen Skov Nielsen fra Østjysk Landboforening på telefon 2518 5693 eller mail jsn@velas.dk og hør mere.

 


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Jellemien Blaauw på 21420864 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Jellemien Blaauw
Frisbækvej 14
Nørhoved
8766 Nørre Snede

Besøg hjemmesiden her

Nærmeste off. transport

5 km

Rejseplan

Vi vil dele glæden ved naturen og dyrene med så mange som muligt.

Jellemien og Willem, Landmænd