×
Menu

Skovgaard, Them


Velkommen til Skovgaard

På Skovgaard produceres mælk. Mælken bliver solgt til Them Mejeri og indgår i den daglige produktion af ost. På gården bor Joan Tarbensen og Hans Skovgaard, som sammen har tre børn, Morten, Niels og Anni. Joan og Hans står selv for det daglige arbejde sammen med 9 medhjælpere.

Landmanden

”Hej, vi hedder Joan og Hans, og vi er landmænd her på Skovgaard. Gården er en slægtsgård. Hans' oldefar startede i 1875 på den bare jord. Siden har Hans' bedstefar og far ejet gården. Vi overtog i 1991. Det bedste ved at være landmanden er det frie liv. Og så holder vi meget af at arbejde med naturen og dyrene.”

Dyrene og markerne

Der er 480 malkekøer på Skovgaard. Køerne bliver malket af fire malkerobotter. Selvom robotterne klarer arbejdet, skal Joan og Hans stadig holde godt øje med både dyr og maskiner. Køerne giver omkring 15.000 liter mælk om dagen. Mælken leveres til Them Mejeri, hvor den indgår i produktionen af ost. Udover kvæget er der 100 frilandgrise på Skovgaard. Der er også to hunde, katte og høns på gården.

Joan og Hans driver 400 hektar jord. Det er næsten det samme som 800 fodboldbaner. På markerne dyrker de majs, græs, ærter og korn til foder samt maltbyg til ølproduktion. På nogle af markerne græsser grise, kødkvæg og små geder. 

Læs mere om Skovgaard her.

Transport

Skoler i Silkeborg eller Viborg Kommune kan søge om tilskud på max 1000 kr. til transport i forbindelse med gårdbesøg. Kontakt Lise Jensen, Landboforeningen Midtjylland, på tlf. 3050 0636 eller mail lje@lmo.dk.

Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Joan Tarbensen på 86847070 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Joan Tarbensen
Horsbjergvej 1
8653 Them

Nærmeste off. transport

500 m

Rejseplan

Vi trives med at være selvstændige og er stolte af at kunne producere vores egne fødevarer i samspil med vores medarbejdere.

Joan og Hans, Landmænd