×
Menu

Starupsminde, Holsted


Velkommen til Starupsminde

På Starupsminde bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla, og indgår i den daglige produktion af smør og ost. På gården bor Tilde og Klaus Schellerup med deres tre drenge Aksel, Ole og Anton. Klaus står for det daglige arbejde sammen med de to medhjælpere Per og Jens. Der hører i alt 210 hektar jord til Starupsminde. Det er det samme som 420 fodboldbaner! På markerne bliver der dyrket majs, græs og byg. Afgrøderne bliver bl.a. brugt til foder, og af byggen bliver der brygget øl.

Landmandens hjørne

”Hej, jeg hedder Klaus, og jeg er landmand her på Starupsminde! Jeg købte gården af min far i 2001. Det bedste ved at være landmand er det frie udeliv året rundt. Der er mange forskellige ting, man skal lave i løbet af året. Det er et meget afvekslende arbejde, og ikke to dage er ens.”

Dyrene på Starupsminde

Der er i alt 420 malkekøer samt kalve og kvier på Starupsminde. Køerne bliver malket af malkerobotter. Selvom robotterne klarer arbejdet, skal Klaus stadig holde øje med både køer og teknikken. Køerne giver mere end 10.000 liter mælk om dagen. Udover kvæget er der en hund på Starupsminde.

Transport

Hvis din klasse skal på gårdbesøg, kan I få transporten betalt af Jysk Landbrug. Send en mail til Stine på sbp@sagro.dk for at anmode om dækning af bus. Læs mere her.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Klaus Schellerup på 51960095 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Klaus Schellerup
Esbjergvej 134
6670 Holsted

Nærmeste off. transport

200 m.

Rejseplan

Sydtrafik Rute 48 Esbjerg - Holsted - Brørup - Vejen kan benyttes til gården. Det er muligt at stå af bussen ved indkørslen, hvis I beder chaufføren stoppe.

Klaus Schellerup, Landmand