×
Menu

Damkjærgård, Lunderskov


Velkommen til Damkjærgård

På Damkjærgård bliver der produceret mælk til Arla. På gården bor Lars-Erik og hans kone Lene. Børnene Niels, Lisbeth og Aksel er ved at være voksne og er på vej hjemmefra. Til gården hører 37 hektar og 12 hektar jord forpagtes. På markerne dyrkes roer, byg og hvede.

Landmandens hjørne

Hej! Jeg hedder Lars-Erik! Jeg er landmand her på Damkjærgård. Jeg passer selv køerne, og får hjælp fra en maskinstation til bl.a. høst og snitning af afgrøderne. Gården har været i familiens eje siden 1963. Jeg er 2. generation på gården og overtog den i 1999 fra mine forældre. Det bedste ved at være landmand er den fleksibilitet og frihed, du har i din hverdag. Malkningen af køerne tager omkring en time, og tankbilen henter mælk på gården hveranden dag.

Dyrene på gården

På Damkjærgård er der 50 malkekøer og omkring 50 kviekalve og kvier til opdræt. Tyrekalvene sælges videre, når de er 2 uger gamle. Køerne står i en gammeldags bindestald med gummimåtter som liggeunderlag, og går på græs hele døgnet i sommerhalvåret. Ude på græsmarkerne kan køerne selv hente 2/3 af deres daglige foderration. Køerne producerer gennemsnitligt 10 tons mælk om året. Udover køerne er der også hunden Bessie og nogle staldkatte på gården.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Lars-Erik Svendsen på 27594542 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Lars-Erik Svendsen
Skanderup Landevej 28
Skanderup
6640 Lunderskov

Nærmeste off. transport

Ca. 1,4 km

Rejseplan