×
Menu

Vonsmose v/ Jens Peter Nissen, Haderslev


Skoleværter med grise modtager kun besøg i perioden maj til og med oktober.  

Velkommen til Vonsmose

Lige udenfor Haderslev bor Berith og Jens Peter Nissen på gården Vonsmose. De driver en konventionel grise- og planteproduktion med søer, smågrise og slagtegrise. De har boet på gården siden 1993, og de er 2. generation. 

Vonsmose kan man finde i historiebøgerne helt tilbage til 1200-tallet. Dengang var den en kongsgård. Da Jens Peters far købte Vonsmose i 1963, var der Jersey køer på bedriften. Men Jens Peters far, Nis, fandt hurtigt ud af, at han var mere til grise. Derfor blev køerne sat ud og stalden bygget om til grisestald. Siden er grisebesætningen blevet større og flere ejendomme købt til.

Dyrene og markerne

I dag er der 10 ansatte på gården, som hjælper med det daglige arbejde både i stalden og på marken.

Produktionen består af 750 søer, som årligt producerer 22.000 slagtegrise, der leveres til Danish Crown. På gården er der også 2 hunde og nogle staldkatte.

Der hører 750 ha jord til gården. Det svarer til 1050 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket både majs, hvede, byg, havre og raps. Majs, hvede, byg og havre bruges til foder til grisene og raps sælges videre.

Hos Vonsmose får man indblik i en moderne griseproduktion. Der er solceller på taget på en af staldene, og grisene er en del af Danish Crowns specialproduktion "Opdræt Uden Antibiotika". Markerne drives med principperne for Præcisionsjordbrug.

Vi glæder os til at få besøg!


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Berith Nissen på 25369255 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- slagtegrise
- smågrise
- søer
- planteavl

Kontaktperson
Berith Nissen
Vonsmosevej 12
6100 Haderslev


Nærmeste off. transport

300 m

Rejseplan