Aktiviteter
Her finder du en oversigt over aktiviteter og arrangementer, som er relevante for undervisningen i madkundskab.
GoCook smagekassen
GoCook er Coops madprogram for børn og unge.
Missionen for GoCook projektet er at skabe den første generation af børn og unger, der er bedre til at lave grøn mad end deres forældre.
GoCook Smagekassen er en del af GoCook projektet.
GoCook Smagekassen er udarbejdet til elever i 4. til 7. klasse og kan bruges i madkundskab. Hvert år har GoCook Smagekassen et nyt tema – det kan fx være grøntsager i sæson, madpyramiden eller æbler.
Formålet med GoCook Smagekassen er at give børnene nye smagsoplevelser og mere appetit på sund, grøn og lækker mad, som de selv tilbereder i skolekøkkenet. GoCook Smagekassen er desuden relevant i forhold til slutmålene i madkundskab.
Find undervisningsmaterialer her.
FDB Skolekontakten har udviklet GoCook Smagekassen sammen med '6 om dagen' og Hjemkundskabslærerforeningen.
Spor i landskabet
Find din næste vandretur
Åbent Landbrug
Åbent Landbrug er et årligt tilbagevendende arrangement d. 3. søndag i september, hvor gårde over hele landet inviterer inden for i staldene i tidsrummet 10-16.
Det er gratis at komme på besøg. Værterne, som er fordelt over hele landet, har i samarbejde med de lokale foreninger og de forskellige produktionsvirksomheder arrangeret en række aktiviteter, hvor gæsterne kan se, lugte, føle og smage og på nært hold se, hvor fødevarerne og pelsen kommer fra.
Samtidig giver dagen et indblik i hverdagen i det moderne landbrug.
Der er mulighed for at besøge gårde med køer og kalve, grise, kødkvæg, høns, kyllinger, får, mink, frugt- og bærproduktion, hamp, grøntsager, gårdbutikker m.fl. Mange af stederne kan man købe lidt at spise og drikke.
Se hvor man kan komme på besøg, og hvad der foregår de forskellige steder her.