Her finder du film, fold-ud-gris og undervisningsmaterialer om grise og selvfølgelig et overblik over de landbrug med grise, du og din klasse kan besøge.
Besøg et landbrug med grise
Gårde med grise der lever i stalde tager imod gæster i årets lyse måneder. Book besøg fra og med maj til og med oktober.
Se film om hvordan grise lever i Danmark. I første film (3:40 min) viser landmand Allan Gammelgaard rundt i staldene med konventionelle søer og smågrise. I anden film (4:52 min) besøger vi en økologiske gård med grise.
For at kunne afspille videoer direkte her på siden, skal du acceptere marketing-cookies.
I opskriftsuniverset Smæk på smagen finder du retter med gris. Grisen er en af de kødtyper, der har det laveste klimaaftryk, og man kan bruge mindre af den, fordi den smager af mere. Hensyn og velsmag? Det er nemt med grønt og gris.
Faglig læsning for de yngste. Hvor meget mælk giver en ko? Hvad vejer en gris? Og hvor kommer kartoflerne fra?
Bogen handler om den mad, vi får fra landet, og kommer omkring mad fra køer, grise, fjerkræ og marker.
Hæftet Griseliv og grisekød fortæller i ord og billeder om grisens oprindelse, udvikling, liv og adfærd.
Materialet henvender sig primært til mellemtrinnet og faget natur/teknologi. Det lægger op til emnearbejde med fokus på landbrug, og kan med fordel kombineres med et gårdbesøg.
Grise i Danmark er et forløb til 7.-9. klasse og er rettet mod naturfagene og den fællesfaglige naturfagsprøve. Her er elevtekst og aktiviteter med lærervejledninger, samt links til film, digital folde-ud-gris, samt ikke mindst overblik over landmænd med grise der tager imod besøg