×
Menu

Houdam, Lemvig


Velkommen til Houdam

Houdam er en økologisk mælkeproduktion, som Inga og Jens Peter Jeppesen samt deres fem børn har drevet siden 1987. Familien er 6. generation på Houdam, der blev omlagt til økologi i 1995. Den økologiske drift betyder blandt andet, at der ikke benyttes sprøjtemidler og kunstgødning. Malkekøerne skal desuden på græs mindst 150 dage om året.

Jens og to ansatte passer bedriften. Inga derimod beskæftiger sig med økologisk bondegårdsferie, som også er muligt på gården.

Dyrene og markerne

Der er 175 malkekøer på gården. Mælken sælges til Thise Mejeri og anvendes til Vesterhavsost, der modnes i en lagerhal ved Bovbjerg Fyr, kun få kilometer fra gården. Der hører 113 hektar til gården, men der dyrkes gennem forpagtningsaftaler i alt 243 hektar. Det er næsten det sammen som 486 fodboldbaner. På markerne dyrkes først og fremmest foder til køerne: græs, majs, byg, hvede og havre. Der dyrkes dog også frøgræs.

Selvom malkekøerne er Houdams omdrejningspunkt, er der også andre dyr på gården: Syv rideheste har bokse i den gamle stald, som er udstyret med to ferielejligheder på loftet. Der er også hunde, katte, høns og påfugle.

Læs mere om Houdam på familiens hjemmeside eller på Lemviggaardens facebookside.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Jens Peter Jeppesen på 23449441 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Jens Peter Jeppesen
Houdamvej 7
Klinkby
7620 Lemvig

Nærmeste off. transport

2 km til VLTJ trinbrættet

Rejseplan

Vi overtog Houdam i 1987. Dengang var der 56 malkekøer. I dag er der 175.

Jens Peter Jeppesen