×
Menu

Vester Hindkær, Holstebro


Velkommen til Vester Hindkær

På Vester Hindkær bliver der produceret smågrise og slagtesvin. På gården bor Lisbeth og Anders Hindkær Ørts med deres seks børn. Ægteparret er fjerde generation på Vester Hindkær. Gården blev købt af familien i 1880. Lisbeth og Anders har boet der siden 1990. De står for det daglige arbejde på gården sammen med en medhjælper.

Dyrene og markerne

Der er omkring 190 søer på Vester Hindkær. Søerne får tilsammen 6.000 smågrise om året. Langt de fleste af smågrisene, cirka 5.500, bliver på gården og fedes op til slagtesvin. De bliver slagtet, når de vejer omkring 115 kilo. Omkring 500 smågrise bliver solgt til en anden landmand, når grisene vejer 30 kilo. De fedes også op til slagtesvin. Udover grisene er der en hund, en kat og fire heste på gården.

Der hører i alt 130 hektar jord til Vester Hindkær. Det er næsten det samme som 260 fodboldbaner. På markerne dyrker ægteparret hvede, raps og byg. Kornet bliver solgt til en foderstoffabrik.

Transport

Bus nr. 72 og 260 stopper i Mejrup Hindkær. Det tager cirka 5 min. at gå fra busstoppepladsen.

Hvis din 4.-10. klasse har et undervisningsforløb om landbrug, og I har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøget, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Holstebro Struer Landboforening. Kontakt Anders Ørts på tlf.: 4046 5323 vedr. denne ordning.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Anders Hindkær Ørts på 40465323 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- søer
- smågrise
- slagtegrise

Kontaktperson
Anders Hindkær Ørts
Hindkjærvej 1
Mejrup
7500 Holstebro

Nærmeste off. transport

500 m

Rejseplan

Det bedste ved at være landmand er, at vi selv kan tilrettelægge arbejdsdagen, og at vi oplever årets gang på nær hold.

Anders Hindkær Ørts