×
Menu

St. Hessel, Holstebro


Velkommen til St. Hessel

Øst for Holstebro i Vestjylland ligger den lille by Skave. Og få minutters kørsel fra Skave ligger gården St. Hessel, hvor Helge Nielsen bor sammen med sin kone Lis. De driver gården som en økologisk mælkeproduktion. Helge står selv for det daglige arbejde på St. Hessel, mens Lis arbejder som sygeplejerske.

Dyrene og markerne

Helge har 65 malkekøer af racen Sortbroget Dansk Malkeko, som oprindeligt stammer fra Holland, Nordtyskland og Vestjylland. Køerne bliver malket med en malkerobot, og dagligt producerer de flere hundrede liter mælk. Mælken bliver afhentet af tankbilen og kørt til et af Arlas mejerier. Udover de 65 køer er der også en hund og nogle katte på gården. Kattene sørger for at fange de mus, der skulle finde på at flytte ind på gården.

Til gården hører 140 hektar jord. Hertil forpagter Helge yderligere 52 hektar. Alt i alt er det næsten det samme som 385 fodboldbaner. På markerne dyrker især han afgrøder som korn, hestebønner, græs og majs.

Transport

Hvis din 4.-10. klasse har et undervisningsforløb om landbrug, og I har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøget, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Holstebro Struer Landboforening. Kontakt Anders Ørts på tlf.: 4046 5323 vedr. denne ordning.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Helge Nielsen på 29848495 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Helge Nielsen
Hesselåvej 31
Skave
7500 Holstebro

Nærmeste off. transport

1,5 km

Rejseplan