×
Menu

Store Blæsbjerg, Holstebro


Velkommen til Store Blæsbjerg

På gården Store Blæsbjerg sydvest for Holstebro bliver man mødt af synet af store stalde fra den konventionelle mælkeproduktion. Det er Frederikke og Jacob Stensig, der ejer gården. De tager imod besøgende med åbne arme og viser med stor glæde gården frem. Frederikke og Jacob er første generation på gården, som de købte tilbage i 2012.

Dyrene og markerne

Frederikke og Jacob får god hjælp til det daglige arbejde fra sine otte ansatte. Der er nok at se til, for bedriften består af 590 årskøer, der tilsammen producerer 17.000 liter mælk pr. dag. Bedriftens køer bliver malket af 8 malkerobotter, og mælken bliver leveret til Arla, hvor den indgår i produktionen af forskellige mejeriprodukter. På gården er der desuden 590 ungdyr.

Udover arbejdet med at passe køerne driver Jacob og Frederikke også 850 hektar jord. Det svarer til et areal på størrelse med 1190 fodboldbaner. På markerne dyrker de majs, græs, vårbyg, vinterrug og energipil, og alle afgrøderne bruges til forskellige ting. Græs og majs bruges til foder til køerne. Vårbyggen bruges dels til foder, og derudover salg til foderproduktion, samt som maltbyg til ølproduktion. Energipilen høstes hver 3.-4. år, og sælges som flis til varmeproduktion.

Se mere fra Store Blæsbjerg på deres Facebookside her


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Jacob Seiger Stensig på 27206682 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Jacob Seiger Stensig
Blæsbjergvej 4
7500 Holstebro


Nærmeste off. transport

4 km

Rejseplan