×
Menu

Skjoldborg, Herning


Velkommen til Skjoldborg

På gården Skjoldborg produceres smågrise. I stalden huses 1130 søer, som hvert år producerer ca. 34.000 smågrise. Når grisene vejer ca. 7 kg, sælges de videre til to andre landmænd, som fodrer dem op til ca. 107 kg, hvorefter de slagtes og bliver til flæskesteg. Svineproduktionen på Skjoldborg drives af Lone og Sven, som bor på gården sammen med deres tre børn og en hund. De har fem medarbejdere til at hjælpe med at passe bedriften.

Til gården hører 270 hektar jord, hvilket er det samme som 540 fodboldbaner. Markerne dyrkes med byg, hvede, havre og raps. Kornet bruges til at fodre grisene med. Jorden drives med maskiner i fællesskab med 2 naboer.

Landmanden fortæller

"Vi købte gården i 1995. Dengang var der 120 søer, hvor grisene blev fodret op til slagtning. Da produktionsanlægget var slidt ned, byggede vi nye stalde, og specialiserede os i at have søer. Jeg har altid været interesseret i landbrug, men fik virkelig interessen for at arbejde med grisene på en gård, hvor jeg arbejdede efter skoletid som ung.

At drive et landbrug giver en afvekslende hverdag, som jeg godt kan lide. Jeg driver en virksomhed, hvor der altid er nye udfordringer, der skal tages stilling til. Det er en stor tilfredsstillelse at se kornet gro på marken, og grisene trives i stalden. Samtidig kan jeg godt lige at have ansatte og se, hvordan de udvikler sig i jobbet hos mig."

Transport

Cykelafstand fra Herning centrum er ca. 6,5 km, og der er cykelsti hele vejen. Rute 81 kører på Vardevej, og der fra skal man gå 1 km. til gården.

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.

Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Sven Agergaard på 40824488 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- søer
- smågrise

Kontaktperson
Sven Agergaard
Nr. Vejenvej 10
Nr. Vejen
7400 Herning

Nærmeste off. transport

1000 m

Rejseplan

At drive et landbrug giver en afvekslende hverdag, som jeg godt kan lide.

Landmand Sven Agergaard