Ottosminde, Sakskøbing

Velkommen til Ottosminde

Her på Ottosminde bor Karsten Petersen sammen med sine to børn Signe og Henrik. Ottosminde blev købt i fri handel i 1994. Karstens far og børn hjælper til med de mange forskellige opgaver på gården. Derudover har Karsten ansat tre medhjælpere: Therese, som er fodermester, Maria, som er elev, og Lotte, som er praktikant. De deles alle om arbejdet i stalden og markerne.

Dyrene

Vi har 170 malkekøer af racen Jersey, som er kendt for et højt fedtindhold i mælken. Herudover har vi 150 kvier og kalve - en kvie er en ko, som endnu ikke har fået sin første kalv. Hver af vores køer giver dagligt 24-25 liter mælk. Det svarer til en gennemsnitsdanskers forbrug af mælk på to måneder. Arlas tankvogn henter 6 tons mælk på Ottosminde hver anden dag.

Køerne bliver fodret med majsensilage (snittede, gærede majsplanter), halm, roepiller (restprodukt fra sukkerproduktion) samt vitaminer og mineraler. De går i en moderne løsdriftsstald og kan derfor selv bestemme, hvornår de vil æde, drikke, gå eller hvile og tygge drøv på ko-madrasserne. Når tyrekalvene er fire uger gamle, bliver de solgt til mine kollegaer, som feder dem op til slagtning.

Markerne

Vi driver 134 hektar jord, hvilket svarer til cirka 268 fodboldbaner. 50 hektar er sået til med majs, som høstes og ensileres i slutningen af september. Det bliver brugt som foder resten af året. Vi har derudover 32 hektar med hvede og 25 hektar med byg, som bliver solgt til foderstofkompagnierne. Vi har også 30 hektar med sukkerroer, som bliver kørt til sukkerfabrikken i Nakskov, hvor roerne omdannes til sukker.

Hvis du og din 4.-9. klasse har udfordringer med transport til gårdbesøget, kan I søge om økonomisk hjælp til bustransport fra SN-.fonden via Dansk Landbrug Sydhavsøerne. Kontakt Leif Jylov på 3097 5372 / 4760jylov@gmail.com i god tid før det planlagte besøg.

Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Karsten Petersen på 21946008 og lav en aftale.

- mælk

Karsten Petersen