×
Menu

Ottosminde, Sakskøbing


Velkommen til Ottosminde 

Her på Ottosminde bor Karsten Petersen sammen med sin kæreste Anette. De har haft en mælkeproduktion i mange år. Karsten købte gården i 1994. I dag er der kvie-hotel på Ottosminde. Det vil sige, at andre landmænd får deres kviekalve passet hos Karsten. 

Dyrene

Vi har 600 kvier i staldene - en kvie er en ko, som endnu ikke har fået sin første kalv. Kalvene kommer til Ottosminde når de er 4 måneder gamle. Landmanden kan ikke malke en kvie. Den producerer først mælk når den har fået en kalv. En kviekalv er voksen når den er lidt over ét år gammel og så bliver den insemineret (gjort gravid). Den er drægtig i 9 måneder. Det vil sige, at den skal kælve for første gang, når den er ca. 2 år gammel. 6 uger før kælvning flytter kvierne tilbage til den mælkeproduktion de kom fra, og så begynder deres liv som malkeko dér. 

Kvierne bliver fodret med majsensilage (snittede, gærede majsplanter), halm, roepiller (restprodukt fra sukkerproduktion) samt vitaminer og mineraler. De går i en moderne løsdriftsstald og kan derfor selv bestemme, hvornår de vil æde, drikke, gå eller hvile og tygge drøv på madrasserne.

Hver 3. uge kommer sønnen Henrik hjem for at hjælpe. Derudover har Karsten en enkelt ansat.

Markerne

Vi driver ca. 200 hektar jord. På dem dyrker vi majs til foder til kvierne og korn og raps.

 

Transport

Hvis du og din 1.-9. klasse har udfordringer med transport til gårdbesøget, kan I søge om økonomisk hjælp til bustransport via Åbent Landbrug Sydhavsøerne. Kontakt Dorthe Errebo Petersen på tlf. 40896236/ Dorthekai@gmail.com i god tid før det planlagte besøg.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Karsten Petersen på 21946008 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk

Kontaktperson
Karsten Petersen
Krårupvej 20
4990 Sakskøbing

Nærmeste off. transport
Rejseplan

Vi byder hjertelig velkommen på vores gård

Karsten & Anette, Ottosminde