Taagemarksgaard, Gadstrup

I familiens eje siden 1697

Midt i den sjællandske muld ligger Taagemarksgaard. Her bor Tine og Villads Sørensen. Børnene Thøger og Maritte er flyttet hjemmefra. Villads driver Taagemarksgaard som et konventionelt landbrug med slagtegrise.

Landmanden

Villads er 11. generation på Taagemarksgaard. "Min familie har ejet Taagemarksgaard siden 1697. Jeg står selv for bedriften, og om sommeren får jeg hjælp til det daglige arbejde fra en landbrugsskoleelev. Det bedste ved at være landmand er friheden og arbejdet med naturen. Jeg holder meget af de udfordringer, det giver at arbejde med natur og dyr.”

Dyrene og markerne

Der bliver produceret 7.300 slagtegrise om året på Taagemarksgaard. Når grisene vejer omkring 110 kilo, bliver de solgt til Danish Crown. Herefter bliver det meste kød solgt til England. Grisene bliver derfor kaldt UK Grise. Staldene til UK Grise er indrettet efter moderne principper. Udover grisene er der en enkelt kat på Taagemarksgaard.

Der hører i alt 155 hektar jord til Taagemarksgaard. Det er det samme som 310 fodboldbaner. På markerne dyrker Villads hvede, byg og raps. Rapsen bliver solgt, mens hvede og byg bliver brugt til foder.

I kan tage bus 212 fra Roskilde hertil.

Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Villads Sørensen på 23314065 og lav en aftale.

- slagtegrise

Villads Sørensen
Hastrup Bygade 22
Hastrup
4621 Gadstrup

Nærmeste off. transport

Rejseplan

Jeg er 11. generation på gården. Min familie har ejet Taagemarksgaard siden 1697.

Villads Sørensen