Smør og anvendelse af mælkefedt

Klassetrin: 1.-8. klasse

Læremidlet Smør og anvendelse af mælkefedt giver inspiration til at arbejde med forskellige mælkeprodukter som råvare med fokus på indholdet af mælkefedt. Det indeholder arbejdsark med opgaver om fremstilling af forskellige produkter og eksperimenter om fx påvisning af fedt, emulsion, forbrænding og fordøjelse.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Læremidlet lægger op til eksperimentelt og undersøgende arbejde med et konstruktivistisk læringssyn. Opgaverne veksler mellem fremstilling af produkter, der kan spises, eksperimenter og undersøgelser, der indbyder til iagttagelser og refleksion. Læremidlet kan inddrages i et tværfagligt arbejde med praktiske aktiviteter i fokus. Forsøgene er beskrevet, så eleverne kan arbejde selvstændigt i mindre grupper

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særlig relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for natur/teknologi, biologi, fysik/kemi og madkundskab.

Materialer
Bog

Nøgleord
Fysik/kemi, Natur/teknologi, Madkundskab, Indskoling, Mellemtrin, Udskoling, Biologi, Bøger/Hæfter, Køer, Mælk/ost

Læremidler, der også kan have relevans for dig