Så ka' I lære det!

Klassetrin: 5.-10. klasse

Så ka' I lære det! er en undervisningsfilm om produktionen af ost og syrnede mælkeprodukter. Filmens vært, Pede, fortæller på en humoristisk måde om mælkens vej fra koen over mejeriet til produkterne i køledisken. Pede forklarer processer som centrifugering, pasteurisering mv. Ekstramaterialet omhandler danske ostetyper, dansk mejerihistorie samt en introduktion til forsøg med mejeriprodukter.

Undervisningsfilm

Se filmen "Så ka' I lære det!"
Se Pede lave forsøg med mælk
Se musikvideoen med Pede
Se fraklip fra filmen
Se osteprofessoren fortælle
Se film om mejerihistorie

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Filmen kan med fordel inddrages i undervisningen i forbindelse med tema om jord til bord, gårdbesøg, besøg på et mejeri eller som en del af undervisningen i fagene madkundskab, natur/teknologi eller fysik/kemi.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særlig relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for fagene madkundskab, natur/teknologi og fysik/kemi.

DVD, 23 min. Lærervejledning og cd med titelmelodi. Se menuen til venstre.

Nøgleord
Madkundskab, Fysik/kemi, Mellemtrin, Udskoling, Dvd, Natur/teknologi, Køer, Mælk/ost

Læremidler, der også kan have relevans for dig