Økologi - fra jord til bord

Klassetrin: 4.-7. klasse

Økologi - fra jord til bord  giver mulighed for at sætte økologisk fødevareproduktion på skemaet. Formålet er, at eleverne tilegner sig viden om økologi og indsigt i den økologiske fødevarepro­duktion. Eleverne skal opnå viden om og erfaringer med økologi, så de har forudsætninger for at kunne træffe begrundede madvalg i forhold til kvalitet, smag, bæredygtighed og sundhed.

Didaktik og anvendelsesmuligheder

Læremidlet er målrettet 4.-7. klassetrin og undervisningen i faget madkundskab. Det kan også anvendes i flerfaglige sammenhænge og andre af skolens fag, hvor økologi er i centrum. Der kan arbejdes med alle eller udvalgte elementer i læremidlet. Læremid­let indeholder aktiviteter, hvor elever og lærer er i dialog om de praktiske og konkrete handlinger, der karakteriserer madkundskabsfaget.

Forenklede Fælles Mål

Læremidlet er særligt relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for madkundskab, men kan også anvendes i flerfaglige sammenhænge samt i andre af skolens fag, hvor økologi er et tema.

Opskriftshæfte, elevark, undervisningsfilm og lærervejledning.

Undervisningsfilm

De 5 film omhandler økologisk produktion i landbruget. Hver film har en varighed på 5-8 minutter.

Nøgleord
Æg, Arbejdskendskab, Biologi, Bøger/Hæfter, Dyrevelfærd, Fysik/kemi, Geografi, Grise, Kartofler, Køer, Kyllinger, Madkundskab, Mælk/ost, Økologi, Udskoling, Mellemtrin, Dvd

Bestil læremidler
Økologi på gaflen, hæfte