Gårdbesøg

Klassetrin: 0.-10. kl., ungdomsudd., lærersem.

Tag klassen med på landet og lad eleverne komme helt tæt på dyr, landbrug og fødevareproduktion. Et gårdbesøg er en faglig ekskursion, hvor eleverne udforsker det moderne landbrug, mens de sanser, erfarer og lærer om landbrugets processer og produkter. Over hele landet åbner landmænd deres stald som faglokale for skoleelever. De er klar til at gå i dialog med dig og dine elever om emner og oplevelser, der er relevante i forhold til jeres fag og klassetrin.

Didaktik og anvendelsesmuligheder

Gårdbesøg er et gratis tilbud til alle klassetrin og fag – både i folkeskolen, på de studieforberedende ungdomsuddannelser og lærerseminarierne. Læs her, hvordan du booker besøg.

Et gårdbesøg består typisk af et undervisningsforløb i tre faser: før, under og efter besøget. Læs mere om forløbet her.

Forenklede Fælles Mål

Et gårdbesøg er særligt relevant i forhold til Forenklede Fælles mål for natur/teknologi, biologi og madkundskab. Det kan også kombineres med andre fag fx dansk og benyttes i forbindelse med tema- og tværfaglige forløb.

Materialer

Tag din 1.-9. klasse med på gårdbesøg og få gratis klassesæt til forberedelse på skolen:

Bøgerne giver eleverne mulighed for at tilegne sig en god baggrundsviden om dyr, mad og landbrug og klæder dem på til at komme på gårdbesøg.

Bestil bøgerne, når du booker gårdbesøget. Bøgerne leveres ofte af dit lokale Center for Undervisningsmidler (CFU) eller med pakkepost.

Hos CFU kan du også booke en forundringskasse om enten koen eller grisen. Download og anvend evt. vores powerpoint og proceskort om koen eller grisen i din undervisning.

Nøgleord
Ekskursion, Gratis, Mellemtrin, Natur/teknologi, Økologi, Grise, Køer, Dansk, Madkundskab, Indskoling, Udskoling, Ungdomsuddannelser, Mink, Kyllinger, Kartofler, Dyrevelfærd, Biologi

Læremidler, der også kan have relevans for dig