Dyrevelfærd

Klassetrin: 4.-6. klasse

Dyrevelfærd handler om danske produktionsdyr. Hvad er dyrevelfærd, og hvordan passer vi dyrene? Hvor stammer dyrene fra, hvad siger loven, og hvordan når produktionsdyr til butikken og vores indkøbsvogn? Spørgsmålene er mange, for der er delte meninger om, hvad der er vigtigt for dyrene.

Didaktik og anvendelsesmuligheder

Undervisningsmaterialet henvender sig til 4.-6. klassetrin i faget natur/teknologi. Hæftet kan bruges til faglig læsning eller i flerfaglige forløb om dyr og landbrug. Brug det gerne i forbindelse med gårdbesøg.

Forenklede Fælles Mål

Undervisningsmaterialet er særligt relevant i forhold til Forenklede Fælles for natur/teknologi.

Materialer

Hæfte, undervisningsfilm og lærervejledning (under udvikling). Se menuen til venstre.

Materialet om dyrevelfærd er udarbejdet i samarbejde mellem Fødevarestyrelsen, Aarhus Universitet, Den Danske Dyrelægeforening, Det Dyreetiske Råd, Dyrenes Beskyttelse, DOSO, Københavns Universitet og Landbrug & Fødevarer.

Klik her for at se materialerne.

Nøgleord
Dyrevelfærd, Gratis, Grise, Køer, Kyllinger, Mellemtrin, Natur/teknologi

Læremidler, der også kan have relevans for dig