Højgård
Her producerer vi
mælk
Kontaktperson
Morten Hansen
Ålborgvej 841
9760 Vrå
Nærmeste off. transport:
Ca. 2 km
Medlem af
Leverer til

SÅDAN BOOKER DU:
Ring først til Morten Hansen på 3026 1530 og lav en aftale.

Registrér derpå aftalen om besøget i felterne nedenfor.
Når du trykker på "Send", bliver aftalen registreret hos Landbrug & Fødevarer.
Du og Morten Hansen modtager hver en kopi på mail.

Hvem kommer?

Skole:  

Klassens navn:  

Klassetrin (vælg det klassetrin, der matcher klassen bedst):  

Ønsker I gratis bøger i forbindelse med gårdbesøget?

OBS. Vi sender tit bøgerne med CFU-bilen. Kig efter dem, hvor CFU plejer at levere til din skole.

Hvor mange kommer?

Antal elever (kun tal):    
Antal voksne i alt (lærere + evt. ekstra voksne, kun tal):    

Hvornår?

Dato (f.eks. 31/01/2014):  
Tidsrum:  

Evt. tema

Vi vil under besøget gerne have særligt fokus på

Frokost?

Kontaktinfo

Dit navn:  

Dit mobilnummer:  

Din email-adresse:    
Gentag email-adresse:      

Skolens adresse

Vejnavn og nummer:  

Evt. stednavn:

Postnummer (kun tal):   By:  

Andre aftaler

Evt. andre aftaler omkring klassens besøg på gården

 

Hvor har du hørt om gårdbesøg?  

En aktiv familie

På gården Højgård uden for byen Vrå i Vendsyssel bor Morten Hansen sammen med sine tre sønner; Marcus, Mathias og Mads. Morten overtog gården fra sin far, og han fortsætter i farens spor. Morten har nemlig arvet sin glæde for racen rød dansk malkerace af sin far.

Hjertet banker for de røde køer

Morten har 225 malkekøer og cirka ligeså mange kalve og kvier. Omkring 40 procent af hans køer er rød dansk malkerace (RDM). Andre 40 procent er sortbroget dansk malkerace, og de sidste 20 procent er krydsninger mellem de to racer.

Han er glad for alle sine køer, men han går mere op i de røde køer frem for de sorte. Han deltager i dyrskuer med sine røde køer, og han er næstformand i racebestyrelsen for RDM i VikingGenetics, som er en forening, der arbejder på at forbedre malkeracerne. 

Den røde danske malkerace er nemlig ikke så udbredt, som den var tidligere. Morten fortæller, at racen er klemt af de store racer, som SDM og Jersey. Men Morten ved, at de røde køer har nogle fordele: ”De er lidt sundere, de har en bedre frugtbarhed, de føder flere levende kalve, og så har de bedre klove”, fortæller han.

Aktiv familie

Selv om der er meget arbejde i at drive en gård, får Morten og familien også tid til andre ting. De elsker at bevæge sig, og især gymnastik går familien op i. 

De tre sønner hjælper også Morten med arbejdet på gården. De hjælper med at malke og give kalvene mælk. Om sommeren synes de, det er rigtig sjovt at være med ude med vandingsmaskinen. Den giver rigtigt meget vand! Ellers kan de lege i familiens store have, hvor der både er gyngestativ og en nedgravet trampolin.

Familien Hansen kan godt lide at have besøg på deres gård. Det er en dejlig adspredelse, fortæller Morten: ”Vi kommer jo ikke så meget ud, når vi går hjemme på gården”.  Han synes, det er sjovt at se, hvordan børn reagerer: ”Det er sjovt at se deres begejstring og glæde ved at se og røre ved dyrene. Og så stiller de nogle underfundige spørgsmål”, griner Morten.