Hjulskov I/S
Poul Pedersen
Hjulskovvej 263
9740 Jerslev

Ring først til Poul Pedersen på 4296 2162 og lav en aftale.

Du og Poul Pedersen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Hjulskov I/S

Her produceres jerseymælk med den særligt gode smag, som mange forbrugere sætter pris på. Søskendeparret Anders og Line driver gården, som de overtog efter deres forældre, Poul og Bente.

Landmanden

"Hej, vi hedder Anders og Line, og vi er landmænd her på Hjulskov I/S. Vi vil gerne vise jer en kvæggård med gode forhold for dyrene. Ligesom vi også gerne vil vise jer, hvordan vores virkelighed ser ud, så I kan opleve, hvordan landbruget er - og ikke som nogen tror, det er."

Dyrene og markerne

Der er 350 malkekøer af racen Jersey på gården. Den kønne, gulbrune Jersey race kommer fra den engelske ø af samme navn. Jerseykoen er mindre end andre køer og producerer mindre mælk. Til gengæld er der mere protein og kalcium i mælken, der smager af mere end almindelig mælk.

På Hjulskov I/S går malkekøerne i løsdriftsstalde og malkes i en sildebens-malkestald. De giver omkring 2 millioner liter mælk om året, som leveres til Arla. Goldkøerne (køer, der snart skal have en kalv) og kvierne går på græs.

Anders og Line driver også 200 hektar jord. Det er næsten det samme som 400 fodboldbaner. På markerne dyrker de forskellige afgrøder.