Møgelvold
Jan Søgaard Poulsen
Møgelvold 52
9460  Brovst

Ring først til Jan Søgaard Poulsen på 2230 9777 og lav en aftale.

Du og Jan Søgaard Poulsen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Møgelvold

På Møgelvold bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla og indgår i den daglige produktion af mejerivarer. På gården bor Aase Marie og Jan Søgaard Poulsen. De har børnene Anton, Judith og Martin. Jan står selv for det daglige arbejde på Møgelvold. Indimellem får han lidt hjælp fra Aase Marie og børnene.

Landmanden

”Hej! Jeg hedder Jan, og jeg er landmand her på Møgelvold. Det har jeg været siden 1985. Det bedste ved at være landmand er, at jeg selv kan tilrettelægge min arbejdsdag. Og så er det et arbejde, der giver mig godt med frisk luft og masser af motion. At være landmand er et udfordrende job. Man er både leder, håndværker, mekaniker, dyrepasser, maskinfører og meget mere på samme tid.”

Dyrene og markerne

Der er omkring 45 sortbrogede malkekøer, næsten ligeså mange kvier og en tyr på gården. Køerne giver omkring 1.200 liter mælk om dagen. Der er også en hund og lidt katte på gården.

Udover arbejdet i stalden driver Jan også 72 hektar jord. Det er næsten det samme som 144 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket majs, byg, hvede, rug og græs. Afgrøderne bliver bl.a. brugt til foder.

»At være landmand er et udfordrende job. Man er både leder, håndværker, mekaniker, dyrepasser, maskinfører og meget mere på samme tid.«

- Jan Søgaard Poulsen