Lykkegård
Niels Hedermann Pedersen
Tylstrup Hedevej 38
9382 Tylstrup

Ring først til Niels Hedermann Pedersen på 2227 9712 og lav en aftale.

Du og Niels Hedermann Pedersen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Lykkegård

Her på Lykkegård bor Joan og Niels med deres to børn, Valdemar og Johanne. Lykkegård er en del af selskabet Klovborg I/S, som Niels driver i fællesskab med sin far Lars Pedersen. Gården er et moderne landbrug med malkerobotter og gode forhold for dyr og mennesker.

Joan er uddannet pædagog, men valgte at sige sit job op da Johanne var 2 år. Siden da har hun taget hånd om den daglige koordination i hjemmet.

Niels passer Lykkegård, samt Fossevangen og Engbrogård sammen med 9 ansatte. På Lykkegård mødes man til formiddagskaffe og frokost, hvor dagens opgaver kan gennemgåes.

Dyrene

På Lykkegård bor der 370 malkekøer, der giver omkring 2.100.000 liter mælk om året. Denne mælk indeholder 124.000kg. fedt (5,9%). Den høje fedtprocent skyldes at vores korace er jersey.

På gården kælves der omkring 500 kalve om året, som efterfølgende flytter på Klovborg, hvor de vokser op.

Udover køerne bor der også en del katte på gården, samt et par kaniner og vores lille hund Jensen.

Landmanden

"Hej, jeg hedder Niels. Vi har ejet gården siden 2005. Vi ser mange fordele ved at samarbejde med andre landmænd. F.eks. passer jeg de fleste af alle vores ungdyr. Til gengæld tager en anden sig af papirarbejdet og den tredje passer markarbejdet. Det er meget praktisk."

Der er 230 malkekøer på Lykkegård. Køerne er jerseykøer. Den kønne, gulbrune jersey race kommer fra den engelske ø af samme navn. Jerseykoen er mindre end andre køer og producerer mindre mælk. Til gengæld er der mere protein, kalcium og fedt i mælken, der smager af mere end almindelig mælk. Køerne på Lykkegård bliver malket af tre malkerobotter. De giver tilsammen 1.400.000 liter mælk om året.

Du kan læse mere om gården på familiens egen hjemmeside.