Bækkeskovgård
Her producerer vi
mælk
Kontaktperson
Søren Damsbo
Hulvadsvej 34
8722 Hedensted
Nærmeste off. transport:
Ca. 4,5 km
Medlem af
Leverer til

SÅDAN BOOKER DU:
Ring først til Søren Damsbo på 4019 2035 og lav en aftale.

Registrér derpå aftalen om besøget i felterne nedenfor.
Når du trykker på "Send", bliver aftalen registreret hos Landbrug & Fødevarer.
Du og Søren Damsbo modtager hver en kopi på mail.

Hvem kommer?

Skole:  

Klassens navn:  

Klassetrin (vælg det klassetrin, der matcher klassen bedst):  

Ønsker I gratis bøger i forbindelse med gårdbesøget?

OBS. Vi sender tit bøgerne med CFU-bilen. Kig efter dem, hvor CFU plejer at levere til din skole.

Hvor mange kommer?

Antal elever (kun tal):    
Antal voksne i alt (lærere + evt. ekstra voksne, kun tal):    

Hvornår?

Dato (f.eks. 31/01/2014):  
Tidsrum:  

Evt. tema

Vi vil under besøget gerne have særligt fokus på

Frokost?

Kontaktinfo

Dit navn:  

Dit mobilnummer:  

Din email-adresse:    
Gentag email-adresse:      

Skolens adresse

Vejnavn og nummer:  

Evt. stednavn:

Postnummer (kun tal):   By:  

Andre aftaler

Evt. andre aftaler omkring klassens besøg på gården

 

Hvor har du hørt om gårdbesøg?  

Kalveklapperi i lange baner

Fem kilometer udenfor Hedensted ligger en firlænget rødstensgård. ”Bækkeskovgård” står der på gavlen, og det giver god mening. For bag gården i udkanten af haven løber en bæk igennem en skov. Bække skov. 

Beboerne på Bækkeskovgård er familien Damsbo, der købte gården i 1991. Familien består af Søren, der er landmandsuddannet, Lisbeth, der er uddannet i køkkenbranchen, men ansat i en børnehave og deres fire børn: Louise, Mathilde, Rasmus og Karoline.

Det er en aktiv friluftsfamilie, hvor både børn og voksne er med i det lokale foreningsliv som deltagere, praktiske medarbejdere og på bestyrelsesplan i KFUM-Spejderne og KFUM & KFUK. Men også jagt på egne jorde optager far og søn. Her kan man se harer, fasaner, skovduer, råvildt og meget andet.

Familien har også to fjordheste, som de yngste døtre går meget op  i, og som er gode græsslåmaskiner. De spiser nemlig alt det græs, som køerne ikke får med.

Traditionel bindestald

På gården er der 70 malkekøer. De fleste er af racen Jersey, men der er også nogle sortbrogede i mellem. I alt er der 160 kreaturer, når man tæller kalve og kvier, som er dyr, der endnu ikke giver mælk, med.

Malkekøerne står på deres faste plads i en bindestald. Søren går i gang med at malke dem klokken 5.45 om morgenen, og fem kvarter senere har han været rundt ved hver ko og gjort yveret rent, malket for, sat malkemaskinen på og fjernet dem igen. Om eftermiddagen skal køerne malkes igen, men så er det medhjælperens tur.

Søde kalve

Kalvene har en afdeling for sig selv, der støder op til kostalden. Her bor de, fra de bliver født, til de er omkring otte måneder gamle, og det er altid et tilløbsstykke, når skolebørn får lov til at kæle med kalvene. Søren ved, at der går lang tid med klapperiet. Og det er fint, synes han, for han vil gerne, at børnene kommer ud og mærker lidt til landbruget.

Forældre er også velkomne til at tage med, og i maj-juni vil Søren gerne tage imod klasseudflugter mellem klokken 17 og 19.30, så hele familien kan få en oplevelse ud af det og måske grille lidt.

Kvierne går 10-12 styk sammen inde i kostalden, men i sommerhalvåret bor de fuldtid udenfor på markerne. Malkekøerne bliver gennet ud på græs om morgenen. Når det er tid til aftenmalkningen, bliver de hentet ind igen. 

Søren Damsbo driver omkring 90 hektar jord med græs og majs til grovfoder og korn, som både sælges og fodres til dyrene. Og der skal meget til. For en enkelt ko kan komme op på at spise 70 kilo foder om dagen.

Besøg og transport

Som udgangspunkt tager Søren og familien kun imod besøg om torsdagen.

Har I brug for transport i forbindelse med gårdbesøget? Kontakt Anne-Marie Kjær fra Østjysk Landboforening på telefon 7658 7451 og hør mere.