Vestervang
Her producerer vi
mælk
Kontaktperson
Preben Madsen
Korshøjvej 5
7480 Vildbjerg
Nærmeste off. transport:
Ca. 2,7 km
Medlem af
Leverer til

SÅDAN BOOKER DU:
Ring først til Preben Madsen på 6160 5953 og lav en aftale.

Registrér derpå aftalen om besøget i felterne nedenfor.
Når du trykker på "Send", bliver aftalen registreret hos Landbrug & Fødevarer.
Du og Preben Madsen modtager hver en kopi på mail.

Hvem kommer?

Skole:  

Klassens navn:  

Klassetrin (vælg det klassetrin, der matcher klassen bedst):  

Ønsker I gratis bøger i forbindelse med gårdbesøget?

OBS. Vi sender tit bøgerne med CFU-bilen. Kig efter dem, hvor CFU plejer at levere til din skole.

Hvor mange kommer?

Antal elever (kun tal):    
Antal voksne i alt (lærere + evt. ekstra voksne, kun tal):    

Hvornår?

Dato (f.eks. 31/01/2014):  
Tidsrum:  

Evt. tema

Vi vil under besøget gerne have særligt fokus på

Frokost?

Kontaktinfo

Dit navn:  

Dit mobilnummer:  

Din email-adresse:    
Gentag email-adresse:      

Skolens adresse

Vejnavn og nummer:  

Evt. stednavn:

Postnummer (kun tal):   By:  

Andre aftaler

Evt. andre aftaler omkring klassens besøg på gården

 

Hvor har du hørt om gårdbesøg?  

Børnevenlige Vestervang

Anja og Preben Madsen købte gården Vestervang ved Vildbjerg i 2008. Da de købte den, var den allerede økologisk, så de har aldrig prøvet andet. Hvis gården ikke havde været økologisk, havde de selv lagt den om: ”Vi brænder for, at det skal være økologisk. Det betyder meget for os”, fortæller Anja og Preben, som har tre børn: Emil, Mathilde og Sara. 

På gården bor der også 160 malkekøer og cirka lige så mange kalve og kvier, som er unge køer, der endnu ikke har fået kalve. Der bor også 20 høns og en hane, to meget kælne katte og en labrador, der hedder Bella. Bella sover i stalden, men ligger også tit i gangen i stuehuset, og når der er besøg af nogen, der er bange for hunde, så bliver den lukket ind i gangen.

Rundt om gården ligger markerne, som Preben og Anja bruger til at dyrke græs og majs til at fodre køerne med. Der ligger også en lille skov, hvor der bor grævlinger. Der leger Anja og Preben med deres børn, og en jæger går på jagt i skoven og på markerne.

Gæster giver noget

Anja og Preben kan slet ikke forestille sig ikke at have besøgende på deres gård. De sætter en stor ære i, at gården altid ser pæn ud: ”Her hos os er folk altid velkomne, og her skal være, så det altid er værd at vise frem”, understreger Anja.

Især børnene er sjove at have besøg af, synes Anja: ”Vi kan bare se, hvor meget børnene går op i det. De vil aldrig med hjem igen”, griner hun og fortæller, at børnene som regel er mest optagede af kaninerne, hønsene, kalvene og traktoren. For Anja og Preben giver det også et kick rent arbejdsmæssigt, når deres gæster har været glade for at være der. Det får parret til at sætte endnu mere pris på deres hverdag, end de gjorde før.

En stor stald

Vestervang er fra 1950 og bygget i røde mursten. Gården har tre længer: Den ene er stuehuset, den anden er garage og hjem for høns og kaniner, mens den sidste er indrettet til Bed& Breakfast. Ved siden af gården er der en ret ny stald, der blev bygget i år 2002 og udvidet i 2007, og der går både kalvene, kvierne og malkekøerne. På den måde er der styr på dem alle sammen.

Skoleklasser kan nyde medbragte madpakker på store halmballer. Og er det godt vejr, kan man sidde uden for i haven bag stuehuset. Her kan man også hoppe på den nedgravede trampolin – men ikke mens man spiser.

Transport

Hvis I som led i undervisningen har tema om landbrug og har udfordringer med transporten i forbindelse med gårdbesøg, er der mulighed for økonomisk hjælp fra Herning-Ikast Landboforening. Kontakt Jørgen på mail@krojgaard.net.