Luttikhedde
Her producerer vi
mælk
Kontaktperson
Ernst Luttikhedde
Starupvej 18
7200 Grindsted
Nærmeste off. transport:
Ca. 950 m
Medlem af
Leverer til

SÅDAN BOOKER DU:
Ring først til Ernst Luttikhedde på 2089 3168 og lav en aftale.

Registrér derpå aftalen om besøget i felterne nedenfor.
Når du trykker på "Send", bliver aftalen registreret hos Landbrug & Fødevarer.
Du og Ernst Luttikhedde modtager hver en kopi på mail.

Hvem kommer?

Skole:  

Klassens navn:  

Klassetrin (vælg det klassetrin, der matcher klassen bedst):  

Ønsker I gratis bøger i forbindelse med gårdbesøget?

OBS. Vi sender tit bøgerne med CFU-bilen. Kig efter dem, hvor CFU plejer at levere til din skole.

Hvor mange kommer?

Antal elever (kun tal):    
Antal voksne i alt (lærere + evt. ekstra voksne, kun tal):    

Hvornår?

Dato (f.eks. 31/01/2014):  
Tidsrum:  

Evt. tema

Vi vil under besøget gerne have særligt fokus på

Frokost?

Kontaktinfo

Dit navn:  

Dit mobilnummer:  

Din email-adresse:    
Gentag email-adresse:      

Skolens adresse

Vejnavn og nummer:  

Evt. stednavn:

Postnummer (kun tal):   By:  

Andre aftaler

Evt. andre aftaler omkring klassens besøg på gården

 

Hvor har du hørt om gårdbesøg?  

Her er plads til alle

Hos Ernst Luttikhedde og hans kone Ellen er der plads til besøg. De viser gerne deres 100 malkekøer frem og også deres 100 ungdyr, deres heste, hunde, katte, kaniner og hamster. Køerne er jerseykøer, for den race var allerede på gården, da Ernst og Ellen købte den i 1992. Køerne leverer mælk til Arla.

Både Ernst og Ellen er fra Holland, men har slået sig ned i Danmark, fordi det her var muligt at købe en gård. Her har de udvidet familien med tre piger: Lianne, Emmelie og Celine. Ernst har lært sine piger, at de skal hjælpe til på gården, så de kan alle tre køre traktor, slå græs og malke.

Glade for børn og unge

De første 15 år arbejdede de begge to på gården, og det var rigtigt dejligt, mens børnene var små. Nu arbejder Ellen som pædagogmedhjælper, men det er stadig hende, der passer kalvene hjemme på gården.

Ernst har en skoledreng til at hjælpe sig, som kommer to timer to gange om ugen. Han kører traktor og gummiged, malker, læsser foder og strøer hos køerne, og det kan han meget bedre lide end at gå i skole. Ernst har også arbejdet i ungdomsklubben i Starup, så alle de unge hilser glade på ham, når de møder hinanden inde i byen. 

Ernst kan i det hele taget godt lide at have med børn at gøre, og det er også derfor, han gerne vil have besøg på sin gård. Det er godt at vise landbruget frem, og børnene de hygger sig, fortæller han. 

Ernst sætter stor pris på livet som landmand: ”Det bedste er friheden. Jeg skal ikke spørge nogen om lov og jeg bestemmer selv, hvornår jeg vil arbejde”, forklarer han.

Landbrug i familien

Ernst kommer fra en hollandsk landbofamilie, og hans lillebror driver nu familiens ejendom. I Holland lejer de fleste landmænd deres gårde, mens der i Danmark er tradition for, at landmanden ejer den gård, han driver. For Ernst er det ikke vigtigt, om en af hans døtre overtager gården: ”De skal gøre det, de har lyst til”, fortæller han.

Indtil videre hjælper døtrene til på marken og i stalden, og den næstældste, Emmilie, har tæmmet nogle af køerne, så man kan ride på dem. Og én af dem er så fræk, at den selv går hen og hiver i håndtaget, så der kommer kraftfoder ud. Det har Emmelie nemlig lært den.