Solvang
Her producerer vi
mælk
Kontaktperson
Anneke Slob
Grødevej 19
6823 Ansager
Nærmeste off. transport:
Ca. 500 m
Medlem af
Leverer til

SÅDAN BOOKER DU:
Ring først til Anneke Slob på 2929 5468 og lav en aftale.

Registrér derpå aftalen om besøget i felterne nedenfor.
Når du trykker på "Send", bliver aftalen registreret hos Landbrug & Fødevarer.
Du og Anneke Slob modtager hver en kopi på mail.

Hvem kommer?

Skole:  

Klassens navn:  

Klassetrin (vælg det klassetrin, der matcher klassen bedst):  

Ønsker I gratis bøger i forbindelse med gårdbesøget?

OBS. Vi sender tit bøgerne med CFU-bilen. Kig efter dem, hvor CFU plejer at levere til din skole.

Hvor mange kommer?

Antal elever (kun tal):    
Antal voksne i alt (lærere + evt. ekstra voksne, kun tal):    

Hvornår?

Dato (f.eks. 31/01/2014):  
Tidsrum:  

Evt. tema

Vi vil under besøget gerne have særligt fokus på

Frokost?

Kontaktinfo

Dit navn:  

Dit mobilnummer:  

Din email-adresse:    
Gentag email-adresse:      

Skolens adresse

Vejnavn og nummer:  

Evt. stednavn:

Postnummer (kun tal):   By:  

Andre aftaler

Evt. andre aftaler omkring klassens besøg på gården

 

Hvor har du hørt om gårdbesøg?  

Bondegård med plads til gæster

Harry og Anneke Slob kommer oprindeligt fra Holland, men de har boet på gården Solvang i Ansager siden 1997. Da Harry og Anneke boede i Holland, drømte de om at få deres egen gård, men det var alt for dyrt i Holland.

”Hvis man har en drøm, skal man altid prøve at få den til at gå i opfyldelse”, fortæller Anneke.  Det kunne den i Danmark, så Harry og Anneke flyttede til Danmark med deres datter Amber. Siden er Iris og Jesper kommet til.

Farve i stalden

På gården er der 120 malkekøer, og de skal malkes to gange om dagen. Der er også 120 ungdyr. Det er kalve og kvier, som endnu er for unge til at give mælk. De fleste af køerne er af racen Sortbroget Dansk Malkerace, men Harry har også omkring 10 køer af racen Rødbroget Dansk Malkerace. Det har han for at få lidt farve i stalden, fortæller han med et grin. Men det er også fordi, køerne bliver mere robuste, når man krydser de to racer.

De seneste to år har Harrys køer leveret mælk til Arla. Det betyder blandt andet, at køerne på Solvang går på græs i sommerhalvåret, og det har de faktisk altid gjort. ”Vi behøvede ikke at tilpasse vores bedrift, for vi passede jo lige ind i Arla's filosofi”, forklarer Anneke.

Nok at se til

Familien trives i Danmark, og de keder sig aldrig. Udover køerne har de nemlig også fire-fem får, der fungerer som plæneklippere, to heste, høns, to hunde og 12-15 katte. Og så har de tre ferielejligheder, som de lejer ud til folk, der gerne vil på bondegårdsferie.

Det er både folk fra byen og bedsteforældre med deres børnebørn, der kommer på ferie på Solvang. Hvis feriegæsterne vil, kan de hjælpe med arbejdet i stalden, fx med at fodre kalvene. Man kan også vælge bare at have det skægt med at lege i høet. 

Og hvis Harry og Annekes piger er hjemme, kan man være heldig at få en ridetur på en af hestene. Harry og Anneke kan i det hele taget godt lide at have gæster, og de svarer gerne på de mange spørgsmål, de får omkring livet på gården. ”Vi oplever det ikke som noget negativt, at folk stiller spørgsmål ved vores arbejde. Vi er jo stolte af det, vi laver”, forklarer Anneke. 

Og det er ikke kun feriegæster og skoleklasser, der er velkomne på Solvang. Også familien fra Holland er flinke til at komme på besøg, og det samme er den børnehave, der ligger næsten lige ved siden af gården. ”Vi har aftalt, at de bare kan komme. De behøver ikke at ringe først”, fortæller Anneke med et stort smil.