Øster Åsted
Kvongvej 319
Kvong
6800 Varde

Ring først til Kristian Therkildsen på 2498 1733 og lav en aftale.

Du og Kristian Therkildsen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Øster Åsted

Øster Åsted er en del af Åsted Driftsfællesskab I/S, hvor vi producerer økologisk mælk til mejeriet Naturmælk. Mælken bliver anvendt i produktionen af drikkemælk. Åsted Driftsfællesskab er et samarbejde mellem to familier: Lisa og Kristian og deres børn Julie, Jakob og Janni, og Kirsten og Ejnar. Til driftsfællesskabet hører 300 hektar jord, og yderligere 60 hektar er forpagtet. På markerne dyrkes kløvergræs med urter, ærter, hvede, byg, havre og majs. Alle afgrøderne bruges til foder til køerne.

Landmandens hjørne

"Hej! Jeg hedder Kristian, og jeg er den ene af landmændene i Åsted Driftsfællesskab. Vi oprettede driftsfællesskabet i 1999. Ejnar og jeg hjælpes ad med pasningen af køerne, og får hjælp om eftermiddagen af en tidligere landmand. I weekenderne kommer der en skoledreng og hjælper til. Det bedste ved at være landmand er den frie natur og arbejdet med dyrene."

Dyrene på gården

Der er 185 køer på gården, og de er en blanding af Rød Dansk Malkerace og Sort Dansk Malkerace. Udover køerne er der og 185 kviekalve og kvier. Hovedparten af tyrekalvene sælges videre ved 2 ugers alderen, og en lille del bliver leveret til økologisk opdræt ved 3 måneders alderen. Køerne producerer dagligt omkring 4200 liter mælk. Udover køerne bor der en hund og nogle katte på gården.