Frimandsgaard
Her producerer vi
mælk
Kontaktperson
Søren Frieboe Olsen
Lindegårdsvej 2
Hallelev
4200 Slagelse
Nærmeste off. transport:
100 m.
Medlem af
Leverer til

SÅDAN BOOKER DU:
Ring først til Søren Frieboe Olsen på 2943 9023 og lav en aftale.

Registrér derpå aftalen om besøget i felterne nedenfor.
Når du trykker på "Send", bliver aftalen registreret hos Landbrug & Fødevarer.
Du og Søren Frieboe Olsen modtager hver en kopi på mail.

Hvem kommer?

Skole:  

Klassens navn:  

Klassetrin (vælg det klassetrin, der matcher klassen bedst):  

Ønsker I gratis bøger i forbindelse med gårdbesøget?

OBS. Vi sender tit bøgerne med CFU-bilen. Kig efter dem, hvor CFU plejer at levere til din skole.

Hvor mange kommer?

Antal elever (kun tal):    
Antal voksne i alt (lærere + evt. ekstra voksne, kun tal):    

Hvornår?

Dato (f.eks. 31/01/2014):  
Tidsrum:  

Evt. tema

Vi vil under besøget gerne have særligt fokus på

Frokost?

Kontaktinfo

Dit navn:  

Dit mobilnummer:  

Din email-adresse:    
Gentag email-adresse:      

Skolens adresse

Vejnavn og nummer:  

Evt. stednavn:

Postnummer (kun tal):   By:  

Andre aftaler

Evt. andre aftaler omkring klassens besøg på gården

 

Hvor har du hørt om gårdbesøg?  

Velkommen til Frimandsgård

På Frimandsgård er børn mere end velkomne. Gårdejer Søren Frieboe Olsen synes nemlig, det er livsbekræftende at have dem på besøg: ”De er altid glade og fulde af spørgelyst, og så er de meget taknemmelige. Man skal ikke have givet dem ret mange oplevelser, før man får både knus og kram, når de skal med bussen hjem, og det er det hele værd”, siger Søren Frieboe Olsen, der leverer mælk til Arla.

Søren er gift med Malene Braband Olsen, der arbejder som pædagog i en børnehave i Slagelse. Familien deltager aktivt  i det lokale foreningsliv. Malene er gymnastikinstruktør i idrætsforeningen, hvor også deres tre børn Anders, Renée og Ole dyrker gymnastik.

Søren er fodbolddommer og sidder også i forældrebestyrelsen på skolen, som ligger så tæt på, at han kan cykle børnene til og fra skole hver dag.

Mange år på Frimandsgården

Familien købte Frimandsgården i sommeren 2000, og siden er gården løbende blevet moderniseret, så den i dag er moderne med gode forhold både for dyrene og dem, som skal arbejde der. Fx er der en malkerobot i stalden, som sørger for, at køerne selv går hen og bliver malket, når de trænger til det.

De 75 malkekøer er en blanding af rød dansk malkerace og sortbroget dansk malkerace, så Søren synes altid, det er spændende at se, hvilken farve den næste kalv vil få. Søren passer arbejdet med gården alene med lidt hjælp i weekenden. Udover at passe køerne driver han også 75 hektar land med græs, majs, korn og sukkerroer. Det meste er til køernes foder, men han sælger også lidt korn til malt til bryggerierne.

Madpakker højt på strå

Overleveringen vil vide, at den mand, der oprindelig byggede gården 10 kilometer nord for Slagelse, var den første karl på egnen til at blive fri, da stavnsbåndet blev ophævet.  Derfor kunne gården også kun få et navn: Frimandsgård.

Og Søren Frieboe Olsen sætter også pris på at være selvstændig. På den måde kan han både følge årstidernes og familiens rytme. Og det giver ham også mulighed for at tage sig tid til at vise besøgende rundt på gården.

Efterhånden er det blevet en fast tradition, at madpakken spises ovenpå halmballerne, der står for enden af kostalden, efter endt rundvisning. Når madpakkerne er spist, kan man også se gårdens shetlandsponyer eller lege på den store legeplads med gynger, legehus og sandkasse, inden det er tid til at kravle i bussen og køre hjem igen. 

Transport

Bus 437 fra Slagelse station stopper lige ved indkørslen til gården.

"Vi har en stor legeplads og en fodboldbane. Fra juli til oktober har vi også en majslabyrint."

- Søren Frieboe Olsen