×
Menu

Stensbølgård, Kirke Hyllinge


Velkommen til Stensbølgård

I den lille landsby Kyndeløse i Hornsherred ligger Stensbølgård. Her bor Kirsten Sivertsen og Johan Frederiksen. Johan er født og opvokset på gården, hvor han er fjerde generation. Han overtog gården i 1976 og har bevaret den oprindelige gård, men omlagt den til et økologisk landbrug. Kirsten og Johan står selv for det daglige arbejde på gården sammen med et par medhjælpere.

Mælken bliver til flødeis

I gårdens stalde trasker 120 malkekøer rundt. De er alle af racen Rød Dansk Malkerace (RDM) og producerer cirka 3000 liter økologisk mælk om dagen. Mælken bliver solgt til Hansens Flødeis. Kirsten og Johan har også cirka 150 kvier og kalve i opdræt.

Udover det daglige arbejde i staldene driver de 150 hektar jord. Det svarer til 300 fodboldbaner. På markerne dyrkes primært foder til dyrene i form af afgrøderne majs, korn og græs. Kirsten og Johan dyrker desuden et mindre areal med grøntsager, kartofler og sukkermajs, som sælges i gårdbutikken. Her sælger de også kød og is samt andre lokale og økologiske produkter.

Økologiske høner i et mobilt hønsehus

Som de første i Danmark har Kirsten og Johan desuden 220 æglæggende høns boende i et mobilt hønsehus. Med det mobile hønsehus kan de sørge for, at hønerne altid har adgang til frisk grønt græs.


Sådan booker du

UDFYLD AFTALE Ring først til Kirsten Sivertsen på 42967125 og lav en aftale.


Medlem af
Leverer til
Her producerer vi
- mælk
- æg, kød og grøntsager

Kontaktperson
Kirsten Sivertsen
Smedevej 18
4070 Kirke Hyllinge

Se mere på Stensbølgårds egen hjemmeside


Nærmeste off. transport

200-300m

Rejseplan

På Stensbølgård starter dagen kl.04.30, hvor køerne bliver malket første gang.

Landmand Kirsten Sivertsen