Forslag til læringsmål i madkundskab

Efter 7. klasse

Fødevarebevidsthed: Bæredygtighed og miljø

  • Eleven kan analysere fødevaregruppers vej fra jord til bord og til jord igen.
  • Eleven har viden om fødevaregruppers bæredygtighed.

Eksempler på læringsmål

  • Eleven kan beskrive svinekøds vej fra jord til bord.
  • Eleven kan give eksempler på fødevarer, der er fremstillet af mælk.
  • Eleven kan nuanceret koble produktionsforhold med dyrevelfærd og etiske hensyn.

Madlavning: Madlavningens mål og struktur

  • Eleven kan lave mad efter en opskrift.
  • Eleven har viden om køkkenredskaber, arbejdsprocesser samt fagord og begreber i en opskrift.

Eksempler på læringsmål

  • Eleven kan omsætte en opskrifts ord og instruktioners billeder til handling.
  • Eleven kender de almindeligste køkkenredskaber som knive, måleredskaber, skærebrætter, gryder og skåle samt deres specifikke funktion.
  • Eleven kan lave frikadeller efter en opskrift.