Spis min gris

Klassetrin: 0.-9. klasse

Spis min gris er en lege- og aktivitetsmappe om grisen. Mappen indeholder bl.a. et vendespil, hvor billederne på brikkerne viser råvarer, der kan bruges i retter med gris. En anden opgave består af brikker, som eleverne skal lægge i rigtig rækkefølge, så de viser seks trin fra stald til køkken. Desuden er der en kryds og tværs (egnet til 6. - 9. klasse), en tegneopgave, hvor eleverne skal forbinde tallene, en quiz om svin samt en opskrift på flæskesteg.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Mappen kan fungere som supplerende materiale, men er egentlig udviklet til familier med børn. Vær opmærksom på, at opgaverne i mappen derfor har forskellige sværhedsgrader. Nogle er egnede til de mindste elever i indskolingen, mens andre er egnede til de ældste elever på mellemtrinet.

Opgaverne kan benyttes som indgang til at arbejde med landbrug eller som supplerende opgaver i forbindelse med et forløb om vejen fra jord til bord.

Nøgleord
Dansk, Grise, Madkundskab, Mellemtrin, Supplerende materiale, Indskoling, Udskoling

Bestil læremidler
Spis min gris, mappe