Så ka' I lære det!

Klassetrin: 5.-10. klasse

Så ka' I lære det! er en undervisningsfilm om produktionen af ost og syrnede mælkeprodukter. Filmens vært, Pede, fortæller på en humoristisk måde om mælkens vej fra koen over mejeriet til produkterne i køledisken. Pede forklarer processer som centrifugering, pasteurisering mv. Ekstramaterialet omhandler danske ostetyper, dansk mejerihistorie samt en introduktion til forsøg med mejeriprodukter.

Link: Se filmen "Så ka' I lære det!"
Link: Se Pede lave forsøg med mælk
Link: Se musikvideoen med Pede
Link: Se fraklip fra filmen
Link: Se osteprofessoren fortælle
Link: Se film om mejerihistorie

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Filmen kan med fordel inddrages i undervisningen i forbindelse med tema om jord til bord, gårdbesøg, besøg på et mejeri eller som en del af undervisningen i fagene madkundskab, natur/teknologi eller fysik/kemi.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særlig relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for fagene madkundskab, natur/teknologi og fysik/kemi.

DVD, 23 min. Lærervejledning og cd med titelmelodi.

Nøgleord
Madkundskab, Fysik/kemi, Mellemtrin, Udskoling, Dvd, Natur/teknologi, Køer, Mælk/ost

Læremidler, der også kan have relevans for dig