Ost

Klassetrin: 1.-6. klasse

Læremidlet Ost giver inspiration til at arbejde med mælk som råvare. Det indeholder arbejdsark med opgaver om fremstilling af forskellige typer ost og en række forsøg med enzymer.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Læremidlet lægger op til eksperimentelt og undersøgende arbejde med et konstruktivistisk læringssyn. Opgaverne veksler mellem fremstilling af produkter, der kan spises, eksperimenter og undersøgelser der indbyder til iagttagelser og refleksion. Læremidlet kan også inddrages i et tværfagligt arbejde med praktiske aktiviteter i fokus. Forsøgene er beskrevet, så eleverne kan arbejde selvstændigt i mindre grupper.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særlig relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for natur/teknologi og madkundskab.

Bog, 32 sider.

Nøgleord
Bøger/Hæfter, Madkundskab, Indskoling, Mellemtrin, Natur/teknologi, Køer, Mælk/ost

Læremidler, der også kan have relevans for dig