Mælk og syrnede mælkeprodukter

Klassetrin: 1.-6. klasse

Læremidlet Mælk og syrnede mælkeprodukter indeholder en række eksempler på mælkeprodukter, som eleverne selv kan fremstille. Der er også oplæg til forskellige forsøg om pH-måling mm. I bogen finder du vejledninger til 22 aktiviteter, som er opdelt i afsnit med stigende sværhedsgrad.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Læremidlet lægger op til eksperimentelt og undersøgende arbejde med et konstruktivistisk læringssyn. Opgaverne veksler mellem fremstilling af produkter, der kan spises, og eksperimenter og undersøgelser, der indbyder til iagttagelser og refleksion. Læremidlet kan også anvendes til tværfagligt arbejde med praktiske aktiviteter i fokus. Forsøgene er beskrevet, så eleverne kan arbejde selvstændigt i mindre grupper.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særlig relevant for Forenklede Fælles Mål for fagene natur/teknologi, biologi og madkundskab.

Bog, 58 sider.

Nøgleord
Natur/teknologi, Madkundskab, Indskoling, Mellemtrin, Bøger/Hæfter, Køer, Mælk/ost

Bestil læremidler