Guide til danske råvarer

Klassetrin: 6.-10. klasse

Læremidlet er en guide til råvarer, der indgår i vores måltider, og produceres i Danmark. Guiden indeholder afsnit om dansk madkultur, madens opgave i kroppen, at spise med alle sanser, mærkningsordninger og viden og fakta om forskellige fødevarer. Læremidlet er en del af projektet Tilbage til råvarerne, der har til formål at give forbrugerne viden om de danske råvarer. En viden, som kan være med til at forbedre vores mad- og måltidsvaner og dermed give os bedre ernæring og mere sundhed.

Guide til danske råvarer er udarbejdet af Jane Geertsen Jessen, projektkoordinator, Master of Public Health, i samarbejde med Landbrug & Fødevarer samt Forbrugerrådet.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Guiden kan bruges som grundbog eller opslagsværk i faget madkundskab.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særlig relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for faget madkundskab.

Elevhæfte og lærervejledning.

Nøgleord
Digitalt, Madkundskab, Udskoling, Mellemtrin, Gratis

Læremidler, der også kan have relevans for dig