Fra tis til øl - beer cycling

Klassetrin: 8.-9. klasse

Fra tis til øl - beer cycling er et kort undervisningsforløb, som tager udgangspunkt i opsamlingen af urin på Roskilde Festivalen i 2015. Her kunne 100.000 gæster donere deres urin til produktion af øl i 2017.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Læremidlet henvender sig til 8. og 9. klassetrin. Det er mest brugbart i faget biologi, men kan også inddrages i geografi og i mindre omfang i samfundsfag. Læremidlets omfang passer til en dobbeltlektion.

Det kan anvendes som eksempel på stoffers kredsløb i økosystemer og mere generelt om konkrete, biologiske kredsløb i forbindelse med dyrkning af planter i dansk landbrug.

Læremidlet indeholder en række elevaktiviteter, hvor eleverne især skal diskutere holdninger og mulige innovative løsninger. Aktiviteterne kan bruges direkte eller anvendes som inspiration for dig som underviser.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særligt relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for biologi, geografi og samfundsfag. Det kan også tages op som et fællesfagligt fokusområde mellem flere fag.

Elevhæfte og lærervejledning som PDF'er

Nøgleord
Biologi, Digitalt, Energi/Klima, Geografi, Gratis, Samfundsfag, Supplerende materiale, Udskoling

Læremidler, der også kan have relevans for dig