Forundringskasse

Klassetrin: 0.-6. klasse

Kassen indeholder konkrete genstande, der findes på en gård. I kassen findes en oversigt med både billeder og forklaring til hver enkelt ting.

Didaktik og anvendelsesmuligheder
Kassen er målrettet undervisningen i natur/teknologi på mellemtrinet, men kan også benyttes i indskolingen. Forundringskassen kan bruges i klassen som forberedelse til gårdbesøg. Læremidlet kan også anvendes som en del af et flerfagligt forløb om landbrug eller vejen fra jord til bord.

Forenklede Fælles Mål
Læremidlet er særlig relevant i forhold til Forenklede Fælles Mål for faget natur/teknologi.

Lærervejledning.

Ko-Kassens indhold:
Mappe med inspiration, Sådan skæres oksekød (planche), billede af ko (planche), billede af malkerobot (planche), Kærnemælks ost (planche), Fedt i mælk (planche), Fremstilling af smør i meljævner (planche), Vejledning til øremærkning (planche), Koen og mælken (bog), Lyde fra køer (cd), malkeklud, engangshandsker, pose med øretang, gule øremærker, gummi-gulv, pattegummi med sugekop - del af malkemaskine, ko-skind, vommagnet, insemineringskateder, glas med ensilage, glas med kraftfoder, glas med sand, traktor i æske og gyllespreder i æske.

Grise-kassens indhold:
Mappe med inspiration, Få det bedste ud af svinekødet (planche), Griseliv og svinekød (bog), sort måtte, lyde fra grise (cd), æske med øremærketang og 2 øremærker samt lamineret vejledning. Overtræksdragt, glasmappe med orange handske, æske med tørret svineøre, glas med flæskesvær i forseglet glas, glas med vingummibamser i forseglet glas, glas med foder i forseglet glas, blå mærkespray, ornespray, pensel af svinehår, insemineringskateder, Siko traktor i æske, gyllespreder i æske (2 dele), legetøj til grise (rød tragt med kæde).

Hvordan bestiller jeg kassen?
Forundringskassen bookes til gratis udlån hos Center for Undervisningsmidler (CFU).

Nøgleord
Gratis, Natur/teknologi, Indskoling, Mellemtrin, Supplerende materiale, Grise, Køer

Læremidler, der også kan have relevans for dig