Rødkjærgård
Rammelhøjvej 104
Lendum
9870 Sindal

Ring først til Charlotte Vejen på 4020 8392 og lav en aftale.

Du og Charlotte Vejen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Rødkjærgård

På gården bor Søren og Charlotte med deres børn, Astrid og Esben. De købte gården i 2006 og har løbende udvidet og forbedret gården. Køernes løsdriftsstald er fra 2001. På taget er der en vejrstation med en computer, der sørger for at åbne eller lukke gardiner i siderne i stalden så køerne har det rigtige klima hele tiden.

Søren og Charlotte står for det daglige arbejde på gården sammen med en elev, en voksen medhjælper og 2-3 skoledrenge, der hjælper til om eftermiddagen og i weekenderne afhængig af årstiden.

Landmanden fortæller

"Vi er stolte af at være landmænd og synes, at det er vigtigt og spændende at vise vores gård og produktion frem. På den måde kan man få et direkte indtryk af, hvor nogle af fødevarerne kommer fra."

Dyrene og markerne

Der er 280 malkekøer på gården. De bliver malket med malkerobotter. Køerne kan så selv bestemme, hvornår de vil malkes - typisk 2-3 gange om dagen. Mens koen bliver malket, får den foder. En computer sørger for, at koen får den rigtige dagsration. Køerne giver tilsammen 7.000 liter mælk om dagen. Mælken sælges til Arla. Mælken transporteres med kølebil til mejeriet i Hjørring, hvor den bruges til at lave gule oste.

Når kalvene på gården er 6 måneder gamle, kommer de på "hotel". Her er de indtil de er cirka 22 måneder gamle og snart selv skal have en kalv. Så kommer de tilbage til gården, kælver og bliver til malkekøer. På markerne dyrkes græs og majs der bruges til ensilage til køerne.

»Vi er stolte af at være landmænd og synes, at det er vigtigt og spændende at vise vores gård og produktion frem. På den måde kan man få et direkte indtryk af, hvor nogle af fødevarerne kommer fra.«

- Charlotte Vejen, Landmand