Nørrevang
Stabækvej 1
Uggerby
9800 Hjørring

Ring først til Karsten Weinkouff på 2146 2448 og lav en aftale.

Du og Karsten Weinkouff modtager hver en kopi på mail.

Landmand og meget mere

Karsten Weinkouff og hans kone Leila bor på gården Nørrevang uden for Hjørring. Deres datter Laura bor der også. Da Karsten var ung, ville han være lærer, men nu er han glad for, at han blev landmand. Han købte gården, da han var 19 - det er mere end 30 år siden.

Karsten er selv vokset op på en gård, og hans far, der er over 80, kommer hver dag på besøg og giver en hånd med. Det er Karsten glad for: ”Vi har stadig mere glæde af ham end døje med ham”, siger han med underspillet, nordjysk lune.

Som den der leder og fordeler arbejdet, har Karsten mange forskellige opgaver. Han kan godt lide den afveksling, det giver. Han er økonomidirektør, personalechef og arbejder med dyr og natur hver dag. Og så arbejder han hjemme, så han samtidig er tæt på sin familie. Karsten synes, han har et af de fedeste job i verden.

Masser af dyr

Karstens marker går ned til Uggerby Å. Her græsser hans kvier. Det, synes Karsten, ser så godt ud. Kvierne udgør kun en lille del af Karstens omkring 650 dyr. De 270 er malkekøer, 270 er ungdyr og 110 er fedekalve, som bliver slagtet og spist. Malkekørerne producerer ca. 5.200 liter mælk om dagen, som bliver solgt til Arla, hvor den bliver lavet til ost.

Hans køer er af tre forskellige racer: Sort Dansk Malkerace, Rød Dansk Malkerace og Jersey. ”Jeg har altid haft svært ved at bestemme mig”, siger Karsten med et grin. Karsten krydser de tre forskellige racer. Han mener, det giver stærkere dyr med flere kvaliteter, end hvis de var af en ren race.

På gården har han også fire heste og to hunde: En border collie og en border terrier. Border collien er en hyrdehund, så den bliver brugt til at drive køer, og border terrieren, som er lille og hurtig, holder mus og rotter fra døren.

Det bedste for køerne

Når Karsten har besøg af skoleklasser på sin gård, viser han mere end selve produktionen. Han viser også, hvor svalerne bygger rede, og så har han en bålplads, hvor man kan bage snobrød og få en snak over en kop kaffe. ”Når vores besøgende går herfra, synes de, at vores køer har det rigtig godt”, fortæller Karsten.

Selv om der bliver indført begrænsninger for landbruget, så synes Karsten ikke, det er værre for landmænd end for alle andre: ”Jeg har stadig lov til at gøre det, jeg synes er bedst for mine køer”, fortæller han.

Og det er det vigtigste!

Bus 224 fra Hjørring.

»Det bedste ved at være landmand er, at der er mening med det, man laver. Vi har en masse forskellige arbejdsopgaver, der alle har at gøre med natur og dyr.«

- Karsten Weinkouff