Smersted
Gert Jonstrup
Smerstedvej 64
9760 Vrå

Ring først til Gert Jonstrup på 2334 8483 og lav en aftale.

Du og Gert Jonstrup modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Smersted

På gården bor Anne-Marie og Gert sammen med deres to børn Michael og Sabrina. Her bliver der produceret mælk. Gert købte gården i 1985, og den gang var der 35 køer. I dag er der 210 køer i stalden på gården, der bliver malket af tre malkerobotter. I løbet af et år løber der cirka 2 millioner kilo mælk gennem robotterne og videre til køletanken, hvorfra den bliver kørt til et af Arlas mejerier. I lang tid havde Gert både køer og grise på gården, men det stoppede han med i 2006. Nu har han kun køer.

Landmanden fortæller

”Mine forældre var landmænd, og det havde jeg også lyst til at være. Da jeg var dreng kunne jeg nemlig rigtig godt lide at arbejde med dyr, at være ude og være i stalden – og det kan jeg stadig godt lide. Jeg holder meget af den frihed jeg har som landmand, men det er en frihed, der også indebærer noget ansvar.”

I forbindelse med gården dyrker Gert cirka 145 hektar jord. Det er næsten det samme som 290 fodboldbaner. På markerne dyrker han forskellige afgrøder blandt andet majs, græs og korn, som bliver brugt til at fodre køerne med. Gert har en fodermester ansat til at hjælpe sig med arbejdet på gården.

Bussen, der kører fra Hjørring til Aalborg, stopper på hovedvejen. Derfra skal man gå cirka 1 km til hen til gården.

»Mine forældre var landmænd, og det havde jeg også lyst til at være. Da jeg var dreng kunne jeg nemlig rigtig godt lide at arbejde med dyr, at være ude og være i stalden – og det kan jeg stadig godt lide.«

- Gert Jonstrup, Landmand