Meller Hjulskov
Poul Pedersen
Hjulskovvej 263
9740 Jerslev

Ring først til Poul Pedersen på 4296 2162 og lav en aftale.

Du og Poul Pedersen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Meller Hjulskov

Her produceres jerseymælk med den særligt gode smag, som mange forbrugere sætter pris på. Det er landmand Poul Pedersen og hans kone Bente, der bor på gården sammen med deres børn Trine, Line og Anders. Den ældste er uddannet slagter, og de to yngste er på vej til at uddanne sig som landmænd.

Gården blev købt i fri handel i 1981 og er siden udvidet med to løsdriftsstalde med foderstation og sildebens-malkestald imellem de to stalde. Goldkøerne og kvierne går på græs. Der avles forskellige afgrøder på godt 200 hektar jord.

Landmanden

"Hej, jeg hedder Poul. Jeg vil gerne vise jer en kvæggård med gode forhold for dyrene. Og så vil jeg vise, hvordan vores virkelighed ser ud, så I kan opleve, hvordan landbruget er - og ikke som nogen tror, det er."

Dyrene

Der er 350 malkekøer på gården. De producerer to millioner liter mælk om året til Arla. Den kønne, gulbrune Jersey race kommer fra den engelske ø af samme navn. Jerseykoen er mindre end andre køer og producerer mindre mælk. Til gengæld er der mere protein og kalcium i mælken, der smager af mere end almindelig mælk.