Elmegaarden
Klæstrupvej 92
9740 Jerslev
Ca. 400 m

Ring først til Niels Vestergård Salling på 2161 8211 og lav en aftale.

Du og Niels Vestergård Salling modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Elmegaarden

På Elmegaarden bor Niels og Tine med deres 3 børn, Sebastian, Frederik og Marcus. Tine er ergoterapeut og arbejder med hjælpemidler til handicappede, mens Niels passer grisene sammen med 4 ansatte. Udover arbejdet med dyrene er Niels også aktiv i foreningsarbejde, bl.a. som formand for Landbo-Nord, som er sammenslutningen af landmænd i området nord for Limfjorden.

Fra 60 søer til 720 søer

Niels og Tine købte Elmegaarden i 1995 med 60 søer. To år efter byggede de nye stalde. Nu er der 720 søer på gården. Søerne får tilsammen cirka 20.000 smågrise om året. Når smågrisene er cirka 5 uger gamle og vejer omkring 7-8 kilo, tages de fra moderen. De bliver derefter fedet op til 17 kilo og solgt til tre lokale slagtesvineproducenter, som opfeder dem til slagtesvin på cirka 110 kilo og sælger dem til Danish Crown.

Landmanden fortæller

"Jeg kan godt lide at være selvstændig landmand, specielt synes jeg godt om arbejdet med at passe grisene. Derfor har vi lejet al jorden ud til min bror, så vi kan koncentrere os om dyrene. Vi kan godt lide at vise gården og dyrene frem til interesserede udenfor landbruget. På den måde kan vi i praksis vise hvor nogle af fødevarerne kommer fra."

Heidi, som er fodermester, vil være den der primært tager sig af skoleklasserne, der kommer på Klassen i stalden-besøg.

Se mere om Elmegaarden på facebook.

Bus 210 fra Brønderslev eller Frederikshavn stopper lige ved gården.

»Vi kan godt lide at vise gården og dyrene frem til interesserede udenfor landbruget. På den måde kan vi i praksis vise, hvor nogle af fødevarerne kommer fra.«

- Niels Vestergaard Salling, Landmand