Ny Drøstrupgård
Drøstrupvej 47
9690 Fjerritslev
Ca. 1,7 km

Ring først til Gert Gunnersen Jensen på 2946 1731 og lav en aftale.

Du og Gert Gunnersen Jensen modtager hver en kopi på mail.

Næste generation er klar

Gert Gunnersen overtog Ny Drøstrupgård efter sin far i 1986, og nu skal Gerts ældste søn så småt begynde at overtage gården. Det er en ret stor gård, der ligger ved Fjerritslev i Han Herred, og Gert bor der da heller ikke alene. Hans kone Dorthe bor der også, og det samme gør deres to yngste sønner.

Den midterste søn arbejder også på en økologisk gård, mens den næstældste gerne vil være pædagog. Den næstyngste vil vist gerne være noget med våben, fortæller Gert tørt. Den yngste vil være professionel fodboldspiller, fortæller Gert og tilføjer med et grin: ”Men nu må vi se, om talentet er til det”.

Økologisk papirarbejde

Gert har drevet gården økologisk siden 1998, og det har han aldrig fortrudt. ”Man skal lige lære det med markerne”, fortæller han, "men når det er lært, så er det sjovere, og der er mere udfordring i økologien".

Gert fortæller begejstret, at agerhønsene er tilbage på hans marker, og der er også kommet flere fasaner og harer end tidligere. Til gengæld er der mere papirarbejde i at drive landbruget økologisk: ”Der er en hulens masse papirer, men det vidste vi jo på forhånd”, brummer han.

Masser af dyr

Gert og Dorthes gård har en besætning på 270 malkekøer og 200 kalve og kvier. Alle hans køer er af racen sort dansk malkerace. Og køerne er ikke de eneste dyr på gården. Familien har også katte, hunde, kaniner og heste.

Det er et stort arbejde at passe så stor en gård, men selv om han har travlt, finder han tid til at spille kortspillet præmiewhist om vinteren. Det har han gjort i mange år, men han vil ikke fortælle, hvor god han er til det. Han siger bare: ”Jeg kan da kende forskel på kortene. Og jeg vinder engang imellem”.

Glad for arbejdet

Gert og Dorthe kan godt lide at have gæster på gården. De har indrettet fem ferielejligheder, så man kan komme på bondegårdsferie på Ny Drøstrupgård.

Gert kan i det hele taget godt lide at vise sin gård frem, for han elsker sit arbejde, selv om der er meget arbejde og meget lidt fritid. Gert fortæller med et grin:

”Det er ikke syv til fire-job. Det er et fire til syv-job”. Prøv at regne ud, hvor mange timer der er mellem klokken fire om morgenen og syv om aftenen. Og omvendt.