Kirstinesminde
Holmsøvej 96
Holmsø
9690 Fjerritslev

Ring først til Maren Kirstine Jensen på 2088 5847 og lav en aftale.

Du og Maren Kirstine Jensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Kirstinesminde

På gården bor Maren og Jesper sammen med deres tre børn. Familien blev 2. generation på gården, da de overtog den efter Marens bedsteforældre i 2004. Maren og Jesper arbejder begge med driften af gården, og de har også begge taget en landbrugsuddannelse. Ud over Maren og Jesper er der ansat en elev, en fodermester og nogle skoledrenge som en gang i mellem kommer og hjælper til på gården.

Landmændene fortæller

”Hvad vi sætter pris på ved at arbejde som landmænd? Vi kan godt lide, at vi selv bestemmer, hvordan vores dage skal se ud – hvad vi skal lave, og hvornår vi skal lave det. Vi er vores egen chef. Det er hyggeligt at få besøg, og vi glæder os til at få besøg af skoleklasser. Noget af det spændende ved at få besøg er, at man får nogle nye inputs, og man kommer til at tænker over nogle ting. F.eks. hvorfor vi lige gøre som vi gør. Vi vil gerne være med til at gå i dialog og nedbryde nogle af fordommene om, hvordan tingene forgår på et landbrug. Vi håber, at et besøg på gården vil være med til at udvide elevernes horisont.”

Dyrene og markerne

Der er 280 sortbrogede malkekøer på gården. I løbet af et år giver hver enkelt af de 280 køer i gennemsnit 10.100 kg mælk. Når mælken forlader gården, bliver den kørt til mejeriet i Svenstrup. Her bliver den blandt andet til mælkepulver.

Maren og Jesper driver også 180 hektar jord. Det er næsten det samme som 360 fodboldbaner. På markerne dyrker de forskellige afgrøder blandt andet græs og majs. Når afgrøderne er blevet høstet, bliver noget af det solgt, mens andet bliver brugt til at fodre køerne med.

Der kører bus fra Fjerritslev busstation og Trekronerskolen der stopper ved indkørslen, hvis man beder chaufføren om det. 3,5 km. til Trekroner Skole.

»Det er hyggeligt at få besøg, og vi glæder os til at få besøg af skoleklasser. Noget af det spændende ved at få besøg er, at man får nogle nye inputs, og man kommer til at tænker over nogle ting. F.eks. hvorfor vi lige gøre som vi gør.«

- Maren Kirstine Jensen, Landmand