Espelund
Stubberupvej 48
Aarestrup
9520 Skørping

Ring først til Helle Jensen på 6130 0292 og lav en aftale.

Du og Helle Jensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Espelund

På Espelund bliver der produceret mælk. Mælken bliver solgt til Arla, og indgår i den daglige produktion af mejerivarer. På gården bor Helle og Henrik Jensen med deres tre børn Matthias, Mikkel og Marie. Både Helle og Henrik arbejder på gården.

Landmanden fortæller

”Hej! Vi hedder Helle og Henrik, og vi er landmænd her på Espelund! Vi overtog gården i januar 2007 og har i 2008/2009 moderniseret ejendommen med malkerobotter, foderrobot og anden moderne teknik. Der er indrettet nyt område til køerne og der er lavet ny kalvestald, begge dele med fokus på velfærd.

Dyrene og markerne

Der er omkring 200 malkekøer på Espelund. Køerne er af racerne sortbroget dansk malkerace (SDM) og rød dansk malkerace (RDM). De giver omkring 6.000 liter mælk om dagen. Derudover er der en hund, mange katte, to heste og en del kaniner på Espelund. Der findes også en del hobbydyr på gården: Ponyer, kaniner, høns, katte og hund.

Udover arbejdet på gården driver Helle og Henrik 120 hektar jord. Det er næsten det samme som 240 fodboldbaner. På markerne bliver der dyrket græs, majs og lucerne, som bliver brugt til foder. Ægteparret har desuden lavet produktions- og gylle aftaler yderligere på 80 hektar. Der hører også en del af Rold skov (ca. på 6 hektar) til gården.

Gården ligger i cykelafstand til Haverslev, Suldrup, Skørping og Støvring. Gården har udover malkerobotter også robotfodring og robotrengøring på spaltearealerne.

»Vi overtog gården i januar 2007 og har i 2008/2009 moderniseret ejendommen med malkerobotter, foder robot og anden moderne teknik. Der er indrettet nyt område til køerne og der er lavet ny kalvestald, begge dele med fokus på velfærd.«

- Helle og Henrik Jensen