Espelund
Stubberupvej 48
Aarestrup
9520 Skørping

Ring først til Helle Jensen på 6130 0292 og lav en aftale.

Du og Helle Jensen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Espelund

På Espelund bliver der produceret mælk. Mælken leveres til Arla og indgår i den daglige produktion af mejerivarer. På gården bor Helle og Henrik Jensen med deres tre børn Matthias, Mikkel og Marie. Både Helle og Henrik arbejder på gården.

Landmanden fortæller

"Hej! Vi hedder Helle og Henrik, og vi er landmænd her på Espelund! Vi overtog gården i januar 2007 og har i 2008/2009 moderniseret ejendommen med malkerobotter, foderrobot og anden moderne teknik. Der er indrettet nyt område til køerne og der er lavet ny kalvestald, begge dele med fokus på velfærd."

Dyrene og markerne

Der er omkring 200 malkekøer samt 240 kvier og kalve på Espelund. Køerne er af racerne sortbroget dansk malkerace (SDM), rød dansk malkerace (RDM) og cirka 20% crossbreed. De giver omkring 6.200 liter mælk om dagen. Kvierne er på græs om sommeren. Der er også 2 hunde, mange katte, to heste og en del kaniner på Espelund.

Udover arbejdet med køerne dyrker Helle og Henrik 170 hektar jord. Det er næsten det samme som 340 fodboldbaner. På markerne dyrkes græs, roer, korn og majs, som bliver brugt til foder. Der hører også en del af Rold skov (ca. på 6 hektar) til gården.

Det er muligt at cykle til Espelund fra Suldrup (8 km), Haverslev (8 km), Skørping (15 km) og Støvring (14 km). Men også lokale busser til Aarestrup kan benyttes, kombineret med en gåtur på knap 2 km.

»Vi har moderniseret ejendommen med malkerobotter, foderrobot og anden moderne teknik.«

- Helle og Henrik, Landmænd på Espelund