Volstrup
Erik Ugilt Hansen
Rosbjergvej 4
9500 Hobro

Ring først til Erik Ugilt Hansen på 4073 7144 og lav en aftale.

Du og Erik Ugilt Hansen modtager hver en kopi på mail.

Velkommen til Volstrup

Hovedproduktionen på gården er minkavl. Der er tre farme med omkring 12.000 tæver, hvilket svarer til en årlig produktion af 70.000 skind. På farmen på Rosbjergvej er der cirka 3.400 minktæver. Volstrup er en gård med en lang historie, som går tilbage til omkring år 1500. Margit og Erik Ugilt Hansen købte den i 1984, og på det tidspunkt hørte der cirka 170 hektarer til gården. I dag er der omkring 360 hektarer på Volstrup, som nu ejes af Erik og Margit og sønnen Jeppe. Anders Korsgård er bestyrer og passer minkene med to faste medarbejdere.

Årets gang på minkfarmen

Tævernes brunst er styret af lysforholdene. Minkene parres på naturlig vis i marts måned. En minktæve får typisk to kuld i sin levetid, nogle kan dog få tre. Minkene får hvalpe omkring 1. maj. Hvalpene fravænnes, når de er otte uger gamle, og forinden har de lært at drikke og æde foder fra låget på redekassen. Minkene er næsten færdigudviklede i slutningen af august måned, og i oktober udvælges det følgende års avlsdyr. Vi vurderer dyrenes størrelse, fodereffektivitet, adfærd, sundhed og selve pelsen. De øvrige mink bliver pelset i november og december. Skindene bliver solgt gennem auktionshuset Kopenhagen Fur, som er ejet af pelsdyrsavlerne. Auktionshuset formidler skindsalget til hele verden - Kina er den største aftager, og her foregår en meget stor del af skindenes videre forarbejdning.

Volstrups øvrige produktionsområder

Volstrup er et alsidigt landbrug, som udover mink også opdrætter regnbueørreder og driver et moderne golfcenter. I 2004 fik sønnen Jeppe idéen til anlæggelsen af et golfcenter i Volstrups kuperede terræn med tre kilometer åløb, skove, søer og mose. I 2006 blev det moderne golfcenter indviet med både 9- og18-hullers bane, indendørs golfcenter, restaurant og golfbutik. Lige i nærheden ligger en fiskesø med mange udendørs faciliteter. Som noget nyt kan brugere af fiskesø og golffaciliteter bo i nyindrettede ferielejligheder i Volstrups bygninger.